Skip to content
Najnovejše:
  • SEJEM RIBIŠTVA, LOVSTVA IN AKTIVNOSTI V NARAVI 2024 VABI V GORNJO RADGONO!
  • Vzemi si čas za ribolov somov
  • Stane Omerzu: srečo imamo, da živimo v Sloveniji!
  • – 30 % POPUST: povečajte svoj ulov z aplikacijo Fishing Points
  • Zakaj so ribe zdrave in bi jih morali uživati vsaj dvakrat tedensko?
V sožitju z naravo

V sožitju z naravo

Pohodništvo, šport, lov, ribolov & recepti

  • Outdoor
  • Ribolov
  • Lov
  • Okolje
  • Recepti

Recepti

Aktualno Recepti 

Poganjki hmelja so okusna in zdrava poslastica

Uredništvo 0 Komentarjev

Poganjke divjega hmelja radi primerjajo z divjimi šparglji. Gre za poslastico, ki je prosto dostopna v naravi, le potruditi se moramo, da jo najdemo in naberemo.

Preberi več
Aktualno Recepti 

Dišeči cvetovi akacije so tudi odlična sladica

Uredništvo 0 Komentarjev

V teh dneh obilno cveti akacija. Njene dehteče cvetove rade obiskujejo čebele, a le redki ljudje si jih privoščijo tudi kot sladico. Kako?

Preberi več
Aktualno Recepti 

Lahki in okusni šparglji

Uredništvo 0 Komentarjev

Najsibodo gojeni ali divji, šparglji so okusna in zdrava poslastica, ki je te dni na voljo skorajda na vsakem koraku. Iz špargljev lahko pripravimo številne okusne jedi, najboljši pa so samostojni in ne preveč razkuhani, saj tako ne izgubijo koristnih lastnosti in edinstvenega okusa.

Preberi več
Aktualno Recepti 

Kako izdelajo brezalkoholno pivo?

Uredništvo 0 Komentarjev

Brezalkoholno pivo je v času 40 dnevnega posta priljubljena osvežilna pijača. Dve najpogostejši metodi za njegovo proizvodnjo sta prevretje običajnega

Preberi več
Aktualno Recepti 

Marinirani divjačinski zrezek

Uredništvo 0 Komentarjev

Recept za ultra enostavni, a slastni pečeni divjačinski zrezek, zadostuje za 4 osebe. Pečenje vam bo vzelo dobre pol ure, priprava mesa pa traja od 8 do 12 ur (mariniranje). Namesto divjačine lahko uporabite tudi govedino, vendar je recept “pisan na meso” divjačine zaradi specifičnih začimb.

Preberi več
Aktualno Recepti 

V ponvi pečeni file postrvi

Uredništvo 0 Komentarjev

Pomlad je čas za sveže in slastne postrvi. Poleg ocvrtih postrvi imamo Slovenci zelo radi tudi fileje postrvi. Po državi je veliko ribogojnic s svežimi postrvi odličnega okusa. Predvsem večje lahko enostavno filiramo in pripravimo doma kar v ponvi. Fileje postrvi bo imela rada cela družina!

Preberi več
Aktualno Recepti 

Mehko in trdo kuhana jajca

Uredništvo 1 Komentar

Koliko časa kuhamo jajca? Navajamo enostaven recept za mehko in trdo kuhana jajca.

Preberi več
  • ← Prejšnji
  • Naslednji →

Kolumne

Kaj pomeni YKK na zadrgi?
Aktualno Razmišljanja 

Kaj pomeni YKK na zadrgi?

Uredništvo 0

YKK pomeni Yoshida Kogyo Kabushikikaisha, ki je japonsko podjetje, ki je znano po izdelavi zadrg, zaponk in drugih pritrdilnih naprav. Podjetje je leta 1934 ustanovil Tadao Yoshida in ima sedež v Tokiu na Japonskem. YKK je največji proizvajalec zadrg na svetu in letno proizvede več kot 7 milijard zadrg, ki se uporabljajo v številnih izdelkih, vključno z oblačili, prtljago in izdelki za notranjo opremo avtomobilov.

Mesta, ki najbolj razočarajo turiste
Aktualno Outdoor Razmišljanja 

Mesta, ki najbolj razočarajo turiste

Uredništvo 0
Slovenci tretji na svetu po količini popitega vina na prebivalca
Aktualno Razmišljanja 

Slovenci tretji na svetu po količini popitega vina na prebivalca

Uredništvo 0
Danes obeležujemo Mednarodni dan spomina na žrtve holokavsta
Aktualno Razmišljanja 

Danes obeležujemo Mednarodni dan spomina na žrtve holokavsta

Uredništvo 0
Zakaj se NE odločam, ko me preplavljajo čustva?
Aktualno Razmišljanja 

Zakaj se NE odločam, ko me preplavljajo čustva?

Boštjan 0
Muharski tečaj, spoznavanje domačih rek in tečaj vezanja muh
Aktualno Razmišljanja 

Muharski tečaj, spoznavanje domačih rek in tečaj vezanja muh

Uredništvo 0
Plačilo ni vedno z denarjem
Aktualno Razmišljanja 

Plačilo ni vedno z denarjem

Boštjan 1

O nas

Ker smo strastni ljubitelji življenja na prostem, ustvarjamo "4 Elementi", spletni časopis o življenjskem slogu v naravi.

V zapisih preberite o nekaterih aktualnih zadevah s področja narave, pohodništva, ribištva iz Slovenije in tujine, lova, o dogodkih in drugih, z naravo povezanih temah.

Imaš idejo, o kateri bi bilo vredno pisati? Piši nam na info@ribiskekarte.si.

Zadnji prispevki

  • SEJEM RIBIŠTVA, LOVSTVA IN AKTIVNOSTI V NARAVI 2024 VABI V GORNJO RADGONO!
  • Vzemi si čas za ribolov somov
  • Stane Omerzu: srečo imamo, da živimo v Sloveniji!
  • – 30 % POPUST: povečajte svoj ulov z aplikacijo Fishing Points
  • Zakaj so ribe zdrave in bi jih morali uživati vsaj dvakrat tedensko?
  • Fishing Points: uporabna ribiška aplikacija za morske in sladkovodne ribiče
  • Zakaj so gozdni požari tako škodljivi in nevarni?

Komentirali ste …

  • + 1.778798 BTC.NEXT - https://graph.org/Ticket--58146-05-02?hs=6c118e66076350d10eab77862ff52335& na Boleča resnica o garanciji na ribiške škornje
  • + 1.62402 BTC.NEXT - https://graph.org/Binance-04-15?hs=6c118e66076350d10eab77862ff52335& na Boleča resnica o garanciji na ribiške škornje
  • Aleš na Hitro in poceni pripravljena vaba domače izdelave
  • Message; + 1.261699 BTC. Next >>> https://graph.org/Message--04804-03-25?hs=6c118e66076350d10eab77862ff52335& na Boleča resnica o garanciji na ribiške škornje

Kontaktirajte nas

Za spletni nakup dovolilnic klikni TUKAJ.

Pišete nam lahko na info@ribiskekarte.si.
Copyright © 2025 V sožitju z naravo. Vse pravice pridržane.
Tema: ColorMag od ThemeGrill. Poganja WordPress.