Ali so umetna sladila škodljiva zdravju?
Umetna sladila se že vrsto let pogosto uporabljajo kot nadomestki sladkorja v hrani in pijači, zato obstajajo pomisleki glede njihove
Preberi večUmetna sladila se že vrsto let pogosto uporabljajo kot nadomestki sladkorja v hrani in pijači, zato obstajajo pomisleki glede njihove
Preberi večPršut je vrsta sredozemske sušene šunke, ki se običajno postreže narezana na tanke rezine in nekuhana. Narejen je iz zadnjega stegna prašiča, ki je bil več mesecev soljen in sušen na zraku, zaradi česar ga odlikuje bogat, pikanten okus in nežna tekstura.
Preberi večPraga, glavno mesto Češke, ima bogato kulinarično tradicijo, ki združuje lokalne in mednarodne vplive. Tukaj je nekaj stvari, ki bi jih morda želeli vedeti o hrani v Pragi.
Preberi večOb petkih ponavadi predstavimo katero od ribjih jedi, a danes smo si zaželeli govedine. Pripravili bomo neverjetno okusen domači karpačo.
Preberi večMSG je kratica za monosodium glutamate oziroma po naše mononatrijev glutamat, umetno sintetizirano začimbo, ki je širši javnosti bolj znana pod imenom umami. Ta peti okus, ki ojača in izboljša marsikatero jed, tradicionalno uporabljajo v kitajski kuhinji. Ali je MSG res strupen ali gre le za neškodljiv dodatek?
Preberi večDomače testenine so enostavne in neprimerno boljšega okusa kot kupljene, tudi v primerjavi s tistimi kakovostnejšimi. So bistveno cenejše, a bomo za njihovo izdelavo potrebovali malce več časa in ljubezni.
Preberi večKot idejo za slastni silvestrski meni predlagamo skutni namaz z drobnjakom, rižoto z jurčki in parmezanom, brancin v soli s pehtranom in čokoladno pecivo z brusnicami. Pa začnimo!
Preberi več