Fishing Points: uporabna ribiška aplikacija za morske in sladkovodne ribiče

Mobilna aplikacija Fishing Points za pametne telefone je namenjena tako morskim kot sladkovodnim ribičem. Omogoča vam in vas spodbuja, da greste na ribolov takrat, ko je čas za ribolov dejansko najboljši. Vsebuje natančne informacije o plimovanju, lunin koledar in vremensko napoved. V app shranite vaše top ribolovne lokacije in ustvarite dnevnik ulovov.

Brez nakladanja: app je skorajda popoln pripomoček za vse rekreativne ribiče. Fishing Points je aplikacija, ki nudi izčrpne informacije tako za začetnike kot izkušene ribiče. App so razvili in ga izpopolnjujejo v Sloveniji, je plod domačega znanja in izkušenj. Kljub temu, da včasih jamramo, kako se v Sloveniji nič ne da, so avtorji app ponesli v svet. Imajo že več kot 8 milijonov (!) prenosov appa in odlično oceno 4,5 zvezdic. Pa ne na podlagi petih ocen, ampak na podlagi mnenj 114.000 uporabnikov. Ja, aplikacija funkcionira in je dejansko uporabna.

Android verzijo so predstavili že leta 2013, leta 2017 pa tudi verzijo za iOS. Obe verziji sta nastali iz osebne želje po shranjevanju točne lokacije uspešnega ribolova na morju, kjer je beleženje izjemnega pomena. App Fishing Points je bil leta 2013 prvi takšne vrste. Poudariti je potrebno tudi dejstvo, da app ni namenjen le morskim ribičem. Uporabnikov appa, ki ga koristijo pri lovu na morju, je res cca 60 %, a je na drugi strani sladkovodnih ribičev približno 40 %.

Glavne dobrote, ki jih ponuja app, so predvsem shranjevanje ribiških lokacij in snemanje panul, ribiške napovedi (kdaj je najboljši čas za ribolov), shranjevanje fotk ulovov, vremenska napoved, ki je narejena po meri ribiča, podatki o plimi, soncu, luni, valovanju, temperaturi vode in navtične karte za ves svet. Pa poglejmo app oziroma njegove funkcionalnosti nekoliko pobližje.

Ustvarjalci appa nudijo slovenskim ribičem časovno omejen popust pri naročnini na plačljivo verzijo appa. Za dodatne info glede tega se obrnite na ustvarjalce appa ali počakajte na eno od naših naslednjih objav na našem blogu.

Kaj je app in kaj ponuja?

Ko odpremo app in omogočimo lokacijo (če ta že ni omogočena avtomatično), se nam odpre Googlov zemljevid z našo lokacijo in kompasom. Ta je dinamičen in nam kaže smer premikanja in smer kompasa, spodaj pa tudi hitrost premikanja v metrih na sekundo.

Aplikacijo nadalje raziskujemo v meniju zgoraj levo. S klikom na ikono za meni se nam odprejo dodatne možnosti. Če se odločimo za plačljivo verzijo (cene oziroma naročnino smo zapisali v spodnjem delu sestavka), imamo na voljo več možnosti. Osnovni pogled je zemljevid, na voljo sta še Lokacije in Ulovi. To so naši zaznamki, ki jih shranimo v app. Pod razdelkom napovedi imamo na voljo Aktivnosti rib, Valovi, Plimovanje, Vreme in Sonce in luna.

Sledi appu Fishing Points tudi na FB, klikni tukaj in polajkaj njihov Facebook profil 😊!

Možnost Aktivnosti rib je izjemno zanimiva in jo uporablja veliko ribičev, tako morskih kot sladkovodnih. App ima napredni algoritem, ki izračunava uspeh pri ribolovu na podlagi več kompleksnih spremenljivk. Prikazan je z grafom, tudi številčno in besedno (nizka aktivnost rib, visoka aktivnost rib). Ribičem pove, kdaj ribe na podlagi izračuna algoritma verjetno najbolje prijemljejo.

V razdelku Valovi imamo za izbrano lokacijo, denimo Piran, podatke o temperaturi morja, moči tokov v metrih na sekundo, višini valov, njihovi periodi in smeri vetra. Na voljo je tudi uporaben graf o višini valov za tekoči dan.

Plimovanje bo prav tako kot valovi zanimalo ribiče, ki lovijo na morju. Za tekoči dan je na voljo graf, ki kaže stanje bibavice. Prikaže trenutno višino plime, točen čas naslednje plime in tok plime. Pokaže tudi čas obeh osek in obeh plim (maksimalno vrednost za tekoči dan).

Za pametne telefone Android si lahko mobilno aplikacijo prenesete tukaj (Google Play). Za pametne telefone iOS si lahko mobilno aplikacijo prenesete tukaj (App Store).

V razdelku Vreme spremljamo vremensko napoved za tekoči dan in prihajajoče dni. Vidimo podatek o padavinah, zračnem tlaku, vlažnosti in UV indeksu. Spremljamo lahko temperaturo zraka, verjetnost intenzivnosti padavin, hitrost in sunke vetra in zračni tlak. Zelo uporabni so podatki o trenutnem vetru: smer, hitrost in sunki.

Zelo zanimiv je razdelek Sonce in luna. V appu so grafično prikazani podatki za luno in sonce: lunina mena, oddaljenost lune, osvetljenost, starost lune ter lunin zahod in lunin vzhod. Za sonce so prikazani podatki o zori, sončnem vzhodu, poldnevu, dolžini dneva, sončnem zahodu, času mraka in dolžini noči. Vsi ti podatki se nanašajo na kraj, ki ga izberemo v appu zgoraj desno.

Osnovna verzija appa je brezplačna in si jo lahko naloži vsak ribič, ki ima delujoč pametni telefon z ustrezno posodobljeno programsko opremo. Popolna verzija appa je plačljiva in stane 3,99 EUR mesečno oziroma 19,99 EUR letno (najpriljubljenejša oblika naročnine). Več informacij o aplikaciji Fishing Points najdete tukaj. Pozor: v nekaj dneh bomo objavili posebno novico, kjer bodo ustvarjalci appa vsem vam, spoštovani slovenski ribiči, ponudili 30 % popust na naročnino na pro verzijo appa. Obvezno nas spremljajte še naprej, vmes pa si le naložite app Fishing Points in ga spoznajte tudi v živo. Res je uporaben!

Objava ni plačana. App smo predstavili, ker je dober in verjamemo, da bi vam koristil.

Foto: arhiv Fishing Points

Hany Bany

Angler

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja