Skip to content
Najnovejše:
  • SEJEM RIBIŠTVA, LOVSTVA IN AKTIVNOSTI V NARAVI 2024 VABI V GORNJO RADGONO!
  • Vzemi si čas za ribolov somov
  • Stane Omerzu: srečo imamo, da živimo v Sloveniji!
  • – 30 % POPUST: povečajte svoj ulov z aplikacijo Fishing Points
  • Zakaj so ribe zdrave in bi jih morali uživati vsaj dvakrat tedensko?
V sožitju z naravo

V sožitju z naravo

Pohodništvo, šport, lov, ribolov & recepti

  • Outdoor
  • Ribolov
  • Lov
  • Okolje
  • Recepti

Recepti

Aktualno Recepti 

Najboljši špageti z omako putaneska (puttanesca)

Uredništvo 0 Komentarjev

Recept, ki nima prav nobene veze s prostitutkami, vam bo za pripravo vzel le 15 minut. Skuhali pa boste jed, ki je odlična in izjemno okusna.

Preberi več
Aktualno Recepti 

Kdo je v resnici izumil špagete?

Uredništvo 0 Komentarjev

Med ljubitelji kulinarike kroži prepričanje, da so špagete izumili v Italiji. A resnica je morda drugačna: špageti naj bi izvirali iz Kitajske, iz kitajskih rezancev, ki naj bi jih sredi 13. stoletja v Evropo pripeljal raziskovalec Marco Polo.

Preberi več
Aktualno Recepti 

Ocvrti ali pečeni moli so odlična ribja poslastica

Uredništvo 0 Komentarjev

Moli so ribe iz skupine trsk, ki so zelo pogosti tudi v slovenskem morju, posebno še pozimi. Lahko jih je ujeti, če imamo pravo vabo in smo na pravem mestu, prav tako pa so izjemno okusni tudi na krožniku. Kako jih pripraviti, opisujemo v nadaljevanju.

Preberi več
Aktualno Recepti 

Pečeno meso gamsa je poslastica (recept)

Uredništvo 0 Komentarjev

Meso gamsa je poslastica, ki se na mizi ne znajde vsak dan. Meso je namreč težko dobiti; tisti, ki bi si ga rad pripravil, naj vztraja pri lovcih ali specializiranih prodajalcih divjačinskega mesa.

Preberi več
Aktualno Recepti 

Trije najmočnejši pozitivni učinki kave

Uredništvo 0 Komentarjev

V zmernih količinah je pitje kave za človeško telo koristno, temu pritrjujejo tudi številne znanstvene študije. Katere so tiste pozitivne lastnosti kave, ki nam najbolj koristijo?

Preberi več
Aktualno Recepti 

Celice za okušanje so po vsem jeziku, ne le na določenih predelih

Uredništvo 1 Komentar

Tradicionalni štirje okusi, ki jih zaznava človeški jezik, so sladko, kislo, slano in grenko. Pridružita se jima še peti in šesti okus, umami in okus za maščobe. Za razliko od mnenja, da so brbončice za vsakega od omenjenih okusov le na določenem delu jezika, pa moderna znanost ve, da temu ni tako.

Preberi več
Aktualno Recepti 

Kako speči račja prsa

Uredništvo 0 Komentarjev

Pečena račja prsa so poslastica, ki še posebej tekne v jesenskem in zimskem času. Pozorni moramo biti, da račja prsa spečemo in postrežemo s kožo na eni strani, prav tako pa jih ne smemo prepeči.

Preberi več
  • ← Prejšnji
  • Naslednji →

Kolumne

Kaj pomeni YKK na zadrgi?
Aktualno Razmišljanja 

Kaj pomeni YKK na zadrgi?

Uredništvo 0

YKK pomeni Yoshida Kogyo Kabushikikaisha, ki je japonsko podjetje, ki je znano po izdelavi zadrg, zaponk in drugih pritrdilnih naprav. Podjetje je leta 1934 ustanovil Tadao Yoshida in ima sedež v Tokiu na Japonskem. YKK je največji proizvajalec zadrg na svetu in letno proizvede več kot 7 milijard zadrg, ki se uporabljajo v številnih izdelkih, vključno z oblačili, prtljago in izdelki za notranjo opremo avtomobilov.

Mesta, ki najbolj razočarajo turiste
Aktualno Outdoor Razmišljanja 

Mesta, ki najbolj razočarajo turiste

Uredništvo 0
Slovenci tretji na svetu po količini popitega vina na prebivalca
Aktualno Razmišljanja 

Slovenci tretji na svetu po količini popitega vina na prebivalca

Uredništvo 0
Danes obeležujemo Mednarodni dan spomina na žrtve holokavsta
Aktualno Razmišljanja 

Danes obeležujemo Mednarodni dan spomina na žrtve holokavsta

Uredništvo 0
Zakaj se NE odločam, ko me preplavljajo čustva?
Aktualno Razmišljanja 

Zakaj se NE odločam, ko me preplavljajo čustva?

Boštjan 0
Muharski tečaj, spoznavanje domačih rek in tečaj vezanja muh
Aktualno Razmišljanja 

Muharski tečaj, spoznavanje domačih rek in tečaj vezanja muh

Uredništvo 0
Plačilo ni vedno z denarjem
Aktualno Razmišljanja 

Plačilo ni vedno z denarjem

Boštjan 1

O nas

Ker smo strastni ljubitelji življenja na prostem, ustvarjamo "4 Elementi", spletni časopis o življenjskem slogu v naravi.

V zapisih preberite o nekaterih aktualnih zadevah s področja narave, pohodništva, ribištva iz Slovenije in tujine, lova, o dogodkih in drugih, z naravo povezanih temah.

Imaš idejo, o kateri bi bilo vredno pisati? Piši nam na info@ribiskekarte.si.

Zadnji prispevki

  • SEJEM RIBIŠTVA, LOVSTVA IN AKTIVNOSTI V NARAVI 2024 VABI V GORNJO RADGONO!
  • Vzemi si čas za ribolov somov
  • Stane Omerzu: srečo imamo, da živimo v Sloveniji!
  • – 30 % POPUST: povečajte svoj ulov z aplikacijo Fishing Points
  • Zakaj so ribe zdrave in bi jih morali uživati vsaj dvakrat tedensko?
  • Fishing Points: uporabna ribiška aplikacija za morske in sladkovodne ribiče
  • Zakaj so gozdni požari tako škodljivi in nevarni?

Komentirali ste …

  • + 1.778798 BTC.NEXT - https://graph.org/Ticket--58146-05-02?hs=6c118e66076350d10eab77862ff52335& na Boleča resnica o garanciji na ribiške škornje
  • + 1.62402 BTC.NEXT - https://graph.org/Binance-04-15?hs=6c118e66076350d10eab77862ff52335& na Boleča resnica o garanciji na ribiške škornje
  • Aleš na Hitro in poceni pripravljena vaba domače izdelave
  • Message; + 1.261699 BTC. Next >>> https://graph.org/Message--04804-03-25?hs=6c118e66076350d10eab77862ff52335& na Boleča resnica o garanciji na ribiške škornje

Kontaktirajte nas

Za spletni nakup dovolilnic klikni TUKAJ.

Pišete nam lahko na info@ribiskekarte.si.
Copyright © 2025 V sožitju z naravo. Vse pravice pridržane.
Tema: ColorMag od ThemeGrill. Poganja WordPress.