Kako speči račja prsa

Pečena račja prsa so poslastica, ki še posebej tekne v jesenskem in zimskem času. Pozorni moramo biti, da račja prsa spečemo in postrežemo s kožo na eni strani, prav tako pa jih ne smemo prepeči.

Račja prsa so enakomernih debelin, kar nam precej olajša delo. Prsa splaknemo in osušimo s suho krpo ali papirnato brisačo. Na eni strani imajo kožo: z ostrim nožem jo narežemo cik-cak.

V ponvi

Prsa splaknemo in osušimo. Kožo solimo in popramo. Po želji jih predpripravimo v marinadi po želji.  (Nekateri radi dodajo ingver, pomarančno, … Eksotični okusi in račja prsa gredo lepo z ramo ob rami.)

V ponev zlijemo žličko olja. Zares dobro osušena prsa položimo s kožo navzdol! Pečemo 3 do 4 minute. Prsa obrnemo in znova pečemo 3 do 4 minute. Če želimo bolje zapečena, pečemo minuto ali dve dlje, odvisno od velikosti oziroma debeline mesa. Po peki jih odložimo v toplo posodo in pustimo počivati nekaj minut, preden jih narežemo in postrežemo.

V pečici

Račja prsa lahko spečemo tudi tako, da jih – soljena in poprana – položimo na mrežasto posodo (s kožo navzgor) in položimo v pečico, ki smo jo prej segreli na 180 stopinj (oziroma 160 z ventilacijo). Tam jih pečemo od 15 do 18 minut.

Foto: Unsplash

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja