Skip to content
Najnovejše:
  • SEJEM RIBIŠTVA, LOVSTVA IN AKTIVNOSTI V NARAVI 2024 VABI V GORNJO RADGONO!
  • Vzemi si čas za ribolov somov
  • Stane Omerzu: srečo imamo, da živimo v Sloveniji!
  • – 30 % POPUST: povečajte svoj ulov z aplikacijo Fishing Points
  • Zakaj so ribe zdrave in bi jih morali uživati vsaj dvakrat tedensko?
V sožitju z naravo

V sožitju z naravo

Pohodništvo, šport, lov, ribolov & recepti

  • Outdoor
  • Ribolov
  • Lov
  • Okolje
  • Recepti

Recepti

Aktualno Recepti 

Ana Roš obdržala dve Michelinovi zvezdici

Uredništvo 0 Komentarjev

Na podelitvi Michelinovih zvezdic in drugih nagrad, ki je dopoldne potekala v Ljubljani, je Ana Roš iz restavracije Hiša Franko prejela dve Michelinovi zvezdici in tako obdržala izvrstno mesto na zemljevidu najboljših restavracij sveta. Po eno zvezdico je prejelo kar 9 restavracij, kar je več kot lansko leto

Preberi več
Aktualno Recepti 

Katere slovenske restavracije bodo letos prejele Michelinove zvezdice?

Uredništvo 0 Komentarjev

Danes, 8. septembra, bodo v Ljubljani slovesno razglasili nove prejemnike Michelinovih zvezdic za leto 2022. Gre za tretji slovesni izbor v zgodovini Slovenije, glede na izkušnje pa si lahko obetamo, da bodo restavracije prejele eno ali dve zvezdici.

Preberi več
Aktualno Recepti 

Kako narediti domači kimči

Uredništvo 2 komentarja

Kimči (ali kimchi) je izvirna in okusna korejska jed, večinoma sestavljena iz začinjenega fermentiranega zelja. Jemo ga lahko samega ali kot prilogo glavni jedi. Okusen kimči si lahko pripravimo tudi doma.

Preberi več
Aktualno Recepti 

Okusna in osvežilna paradižnikova solata

Uredništvo 0 Komentarjev

Zorenje paradižnika se počasi, a vztrajno približuje vrhuncu. Iz tega rajskega sadeža lahko ustvarimo marsikatero kulinarično mojstrovino, a v vročih poletnih večerih morda najbolj prija slastna in osvežila paradižnikova solata.

Preberi več
Aktualno Recepti 

Kako pripraviti sipo?

Uredništvo 0 Komentarjev

Sipa je dobro znana prebivalka morja, mehkužec, sorodnica lignjev. Zelo dobra je tudi na krožniku. Da ne bi bila pretrda, jo pečemo zelo malo časa, ali pa vsaj eno uro.

Preberi več
Aktualno Recepti 

Slastna in lahka cezarjeva solata

Uredništvo 0 Komentarjev

Cezarjeva solata je okusno in lahko nadomestilo poletnemu kosilu ali večerji. V vročih dneh prija nekaj svežega, a hkrati hranljivega. Cezarjeva solata je klasika, s katero ne morete zgrešiti!

Preberi več
Aktualno Recepti 

Ribe lahko prekadimo tudi doma

Uredništvo 0 Komentarjev

Prekajevanje oziroma dimljenje rib je stara metoda konzerviranja oziroma ohranjanja ribjega mesa. S prekajevanjem so nekoč dosegli, da so ribe lahko shranili in jih zaužili v dogledni prihodnosti. Danes je prekajevanje rib priljubljeno med gurmani, saj da dim ribjemu mesu prav posebno aromo.

Preberi več
  • ← Prejšnji
  • Naslednji →

Kolumne

Kaj pomeni YKK na zadrgi?
Aktualno Razmišljanja 

Kaj pomeni YKK na zadrgi?

Uredništvo 0

YKK pomeni Yoshida Kogyo Kabushikikaisha, ki je japonsko podjetje, ki je znano po izdelavi zadrg, zaponk in drugih pritrdilnih naprav. Podjetje je leta 1934 ustanovil Tadao Yoshida in ima sedež v Tokiu na Japonskem. YKK je največji proizvajalec zadrg na svetu in letno proizvede več kot 7 milijard zadrg, ki se uporabljajo v številnih izdelkih, vključno z oblačili, prtljago in izdelki za notranjo opremo avtomobilov.

Mesta, ki najbolj razočarajo turiste
Aktualno Outdoor Razmišljanja 

Mesta, ki najbolj razočarajo turiste

Uredništvo 0
Slovenci tretji na svetu po količini popitega vina na prebivalca
Aktualno Razmišljanja 

Slovenci tretji na svetu po količini popitega vina na prebivalca

Uredništvo 0
Danes obeležujemo Mednarodni dan spomina na žrtve holokavsta
Aktualno Razmišljanja 

Danes obeležujemo Mednarodni dan spomina na žrtve holokavsta

Uredništvo 0
Zakaj se NE odločam, ko me preplavljajo čustva?
Aktualno Razmišljanja 

Zakaj se NE odločam, ko me preplavljajo čustva?

Boštjan 0
Muharski tečaj, spoznavanje domačih rek in tečaj vezanja muh
Aktualno Razmišljanja 

Muharski tečaj, spoznavanje domačih rek in tečaj vezanja muh

Uredništvo 0
Plačilo ni vedno z denarjem
Aktualno Razmišljanja 

Plačilo ni vedno z denarjem

Boštjan 1

O nas

Ker smo strastni ljubitelji življenja na prostem, ustvarjamo "4 Elementi", spletni časopis o življenjskem slogu v naravi.

V zapisih preberite o nekaterih aktualnih zadevah s področja narave, pohodništva, ribištva iz Slovenije in tujine, lova, o dogodkih in drugih, z naravo povezanih temah.

Imaš idejo, o kateri bi bilo vredno pisati? Piši nam na info@ribiskekarte.si.

Zadnji prispevki

  • SEJEM RIBIŠTVA, LOVSTVA IN AKTIVNOSTI V NARAVI 2024 VABI V GORNJO RADGONO!
  • Vzemi si čas za ribolov somov
  • Stane Omerzu: srečo imamo, da živimo v Sloveniji!
  • – 30 % POPUST: povečajte svoj ulov z aplikacijo Fishing Points
  • Zakaj so ribe zdrave in bi jih morali uživati vsaj dvakrat tedensko?
  • Fishing Points: uporabna ribiška aplikacija za morske in sladkovodne ribiče
  • Zakaj so gozdni požari tako škodljivi in nevarni?

Komentirali ste …

  • + 1.778798 BTC.NEXT - https://graph.org/Ticket--58146-05-02?hs=6c118e66076350d10eab77862ff52335& na Boleča resnica o garanciji na ribiške škornje
  • + 1.62402 BTC.NEXT - https://graph.org/Binance-04-15?hs=6c118e66076350d10eab77862ff52335& na Boleča resnica o garanciji na ribiške škornje
  • Aleš na Hitro in poceni pripravljena vaba domače izdelave
  • Message; + 1.261699 BTC. Next >>> https://graph.org/Message--04804-03-25?hs=6c118e66076350d10eab77862ff52335& na Boleča resnica o garanciji na ribiške škornje

Kontaktirajte nas

Za spletni nakup dovolilnic klikni TUKAJ.

Pišete nam lahko na info@ribiskekarte.si.
Copyright © 2025 V sožitju z naravo. Vse pravice pridržane.
Tema: ColorMag od ThemeGrill. Poganja WordPress.