Ana Roš obdržala dve Michelinovi zvezdici

Na podelitvi Michelinovih zvezdic in drugih nagrad, ki je dopoldne potekala v Ljubljani, je Ana Roš iz restavracije Hiša Franko prejela dve Michelinovi zvezdici in tako obdržala izvrstno mesto na zemljevidu najboljših restavracij sveta. Po eno zvezdico je prejelo kar 9 restavracij, kar je več kot lansko leto.

Po eno Michelinovo zvezdico so prejele oziroma bolje rečeno zadržale restavracije Atelje (Jorg Zupan), Grič (Luka Košir), Hiša Linhart (Uroš Štefelin, prej deloval v Vili Podvin), Gostilna pri Lojzetu (Tomaž Kavčič) , Dam (Uroš Fakuč) in Hiša Denk (Gregor Vračko). Restavracije, ki so priznanje prejele prvič, so Milka (David Žefran), Strelec (Igor Jagodic) in Cob (Patrik Matjaž).

Restavracija Milka iz okolice jezera Jasna pri Kranjski Gori, katere kuhinjo vodi David Žefran, je Michelinovo zvezdico dobila po vsega treh mesecih delovanja.

Na seznamu odličnih slovenskih lokalov se je na spletni strani Michelinovega vodnika letos znašlo že 58 restavracij, kar je sedem več kot lansko leto.

Nominacije za Michelinove zvezdice niso poceni. Slovenski turizem so letos stale približno 1,2 milijona evrov.

Foto: Metropolitan

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja