Slastna in lahka cezarjeva solata

Cezarjeva solata je okusno in lahko nadomestilo poletnemu kosilu ali večerji. V vročih dneh prija nekaj svežega, a hkrati hranljivega. Cezarjeva solata je klasika, s katero ne morete zgrešiti!

Za dva krepka jedca ali štiri skromnejše, manj lačne udeležence, pripravimo:

  • slab kilogram kristalne solate, če se le da izbrskamo solatne srčke, ki so še posebej okusni
  • 400 g piščančjih prsi
  • 4 rezine belega kruha
  • pol kosa pakiranega parmezana, ki ga dobimo v trgovini

Pripravimo še sok polovice limone, žličko gorčice, sojino omako, dva stroka česna, sol, poper, pinjole ali jedrca orehov, žlico ali dve majoneze, 20 češnjevih paradižnikov, žlico oljčnega olja in naribani parmezan.

Piščanca narežemo na kose in mariniramo v sojini omaki in gorčici. Po okusu solimo in popramo. Meso zlato popečemo in odstavimo, da se ohladi oziroma ostane le mlačno. V nenamaščeni, suhi ponvi popečemo kocke narezanega belega kruha, da postanejo hrustljave.

Preliv pripravimo iz soka limone, soli, popra, zdrobljenega česna, majoneze in oljčnega olja.

Solato operemo, večje kose natrgamo z roko in temeljito osušimo. Na zelenjavi naj ne bo odvečne vode, da solata ne bo vodena in premočena. Stresemo jo v posodo, dodamo paradižnik, piščanca in kocke kruha. Prelijemo s prelivom, posujemo s pinjolami ali jedrci oreha, obogatimo z malce naribanega parmezana in pokapamo z oljčnim oljem. Veselje 🤤 Dober tek!

Foto: Unsplash

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja