Skip to content
Najnovejše:
  • SEJEM RIBIŠTVA, LOVSTVA IN AKTIVNOSTI V NARAVI 2024 VABI V GORNJO RADGONO!
  • Vzemi si čas za ribolov somov
  • Stane Omerzu: srečo imamo, da živimo v Sloveniji!
  • – 30 % POPUST: povečajte svoj ulov z aplikacijo Fishing Points
  • Zakaj so ribe zdrave in bi jih morali uživati vsaj dvakrat tedensko?
V sožitju z naravo

V sožitju z naravo

Pohodništvo, šport, lov, ribolov & recepti

  • Outdoor
  • Ribolov
  • Lov
  • Okolje
  • Recepti

Recepti

Aktualno Recepti 

Morski ježek je specialiteta

Uredništvo 2 komentarja

Obožujejo ga na Japonskem, kjer ga imenujejo uni, z njimi se sladkajo gurmani v Franciji, Italiji in drugod po svetu, vedno bolj pa je priljubljen tudi pri nas. Morski ježek je odlična, a vsaj v Sloveniji težko dostopna morska specialiteta.

Preberi več
Aktualno Prispevki Recepti 

Kako najbolje spečemo pečenico

Uredništvo 0 Komentarjev

Pečenice so klobase za pečenje, značilne za alpski svet Nemčije, Švice, Avstrije in Slovenije. Veliko ljudi se jih najprej loti tako, da jih skuhajo, s čimer spremenijo strukturo vsebine te sicer slastne klobase. Škoda, recept za pripravo odlične pečenice je zelo preprost. Sledite mu in pečenica vas ne bo nikoli razočarala.

Preberi več
Aktualno Recepti 

Losos z javorjevim sirupom

Uredništvo 0 Komentarjev

Petek je čas za ribe; tokratnega bomo preživeli v družbi slastnega lososa z javorjevim sirupom. Sočno, okusno jed pripravimo samostojno v eni ponvi v vsega 20 minutah.

Preberi več
Aktualno Recepti 

Sirovke so ene naših najboljših gob

Uredništvo 0 Komentarjev

Septembrsko deževje je odlično namočilo Slovenijo. Zaradi toplih tal in namočenosti so pognale gobe. Čas lisičk je že mimo, a tukaj je ogromno različnih gobanov, črne trobente, borove glive, cigančki, kostanjevke … in sirovke. Te sodijo med naše najokusnejše gobe.

Preberi več
Aktualno Recepti 

Recept za domači jabolčni kis

Uredništvo 0 Komentarjev

Ob obilici domačih jabolk, ki nam ostanejo po tem, ko smo jih shranili za zimo, spekli ogromno štrudlov, jih pojedli in jih podarili prijateljem, se lahko spomnimo na izdelavo soka in jabolčnega kisa. Kako se lotimo priprave kisa doma?

Preberi več
Aktualno Recepti 

Prihaja sezona kostanja

Uredništvo 0 Komentarjev

Jesen je tu, čas meglenih juter, hladnih noči in … dišečega kostanja. Poleg pečenega in kuhanega si ga lahko privoščimo v številnih jedeh. Tokrat vam predstavljamo dušeno raco na azijski način s kostanjem in gobami. Popolna jesenska kombinacija!

Preberi več
Aktualno Recepti 

Bogate testenine s panceto, rdečim vinom in paradižnikom

Uredništvo 0 Komentarjev

Ko zadiši po jeseni, prija nekaj krepkega, nekaj, kar diši po dimljenem mesu, a je hkrati enostavno za pripravo in izjemno okusno. Tokrat vam predstavljamo hitri recept za slastne testenine s panceto, rdečim vinom in paradižnikom.

Preberi več
  • ← Prejšnji
  • Naslednji →

Kolumne

Kaj pomeni YKK na zadrgi?
Aktualno Razmišljanja 

Kaj pomeni YKK na zadrgi?

Uredništvo 0

YKK pomeni Yoshida Kogyo Kabushikikaisha, ki je japonsko podjetje, ki je znano po izdelavi zadrg, zaponk in drugih pritrdilnih naprav. Podjetje je leta 1934 ustanovil Tadao Yoshida in ima sedež v Tokiu na Japonskem. YKK je največji proizvajalec zadrg na svetu in letno proizvede več kot 7 milijard zadrg, ki se uporabljajo v številnih izdelkih, vključno z oblačili, prtljago in izdelki za notranjo opremo avtomobilov.

Mesta, ki najbolj razočarajo turiste
Aktualno Outdoor Razmišljanja 

Mesta, ki najbolj razočarajo turiste

Uredništvo 0
Slovenci tretji na svetu po količini popitega vina na prebivalca
Aktualno Razmišljanja 

Slovenci tretji na svetu po količini popitega vina na prebivalca

Uredništvo 0
Danes obeležujemo Mednarodni dan spomina na žrtve holokavsta
Aktualno Razmišljanja 

Danes obeležujemo Mednarodni dan spomina na žrtve holokavsta

Uredništvo 0
Zakaj se NE odločam, ko me preplavljajo čustva?
Aktualno Razmišljanja 

Zakaj se NE odločam, ko me preplavljajo čustva?

Boštjan 0
Muharski tečaj, spoznavanje domačih rek in tečaj vezanja muh
Aktualno Razmišljanja 

Muharski tečaj, spoznavanje domačih rek in tečaj vezanja muh

Uredništvo 0
Plačilo ni vedno z denarjem
Aktualno Razmišljanja 

Plačilo ni vedno z denarjem

Boštjan 1

O nas

Ker smo strastni ljubitelji življenja na prostem, ustvarjamo "4 Elementi", spletni časopis o življenjskem slogu v naravi.

V zapisih preberite o nekaterih aktualnih zadevah s področja narave, pohodništva, ribištva iz Slovenije in tujine, lova, o dogodkih in drugih, z naravo povezanih temah.

Imaš idejo, o kateri bi bilo vredno pisati? Piši nam na info@ribiskekarte.si.

Zadnji prispevki

  • SEJEM RIBIŠTVA, LOVSTVA IN AKTIVNOSTI V NARAVI 2024 VABI V GORNJO RADGONO!
  • Vzemi si čas za ribolov somov
  • Stane Omerzu: srečo imamo, da živimo v Sloveniji!
  • – 30 % POPUST: povečajte svoj ulov z aplikacijo Fishing Points
  • Zakaj so ribe zdrave in bi jih morali uživati vsaj dvakrat tedensko?
  • Fishing Points: uporabna ribiška aplikacija za morske in sladkovodne ribiče
  • Zakaj so gozdni požari tako škodljivi in nevarni?

Komentirali ste …

  • + 1.778798 BTC.NEXT - https://graph.org/Ticket--58146-05-02?hs=6c118e66076350d10eab77862ff52335& na Boleča resnica o garanciji na ribiške škornje
  • + 1.62402 BTC.NEXT - https://graph.org/Binance-04-15?hs=6c118e66076350d10eab77862ff52335& na Boleča resnica o garanciji na ribiške škornje
  • Aleš na Hitro in poceni pripravljena vaba domače izdelave
  • Message; + 1.261699 BTC. Next >>> https://graph.org/Message--04804-03-25?hs=6c118e66076350d10eab77862ff52335& na Boleča resnica o garanciji na ribiške škornje

Kontaktirajte nas

Za spletni nakup dovolilnic klikni TUKAJ.

Pišete nam lahko na info@ribiskekarte.si.
Copyright © 2025 V sožitju z naravo. Vse pravice pridržane.
Tema: ColorMag od ThemeGrill. Poganja WordPress.