Kako najbolje spečemo pečenico

Pečenice so klobase za pečenje, značilne za alpski svet Nemčije, Švice, Avstrije in Slovenije. Veliko ljudi se jih najprej loti tako, da jih skuhajo, s čimer spremenijo strukturo vsebine te sicer slastne klobase. Škoda, recept za pripravo odlične pečenice je zelo preprost. Sledite mu in pečenica vas ne bo nikoli razočarala.

Skrivnost pečenic je v njihovi sestavi. Uporabimo le kakovostne vsebine, klobase pa spečemo in ne kuhamo. Vsaka pečenica mora biti zlato zapečena, mesna mešanica dobi na zunanji strani karamelizirano, slano-sladko strukturo, ki je naravnost odlična in vabi k dodatnemu grižljaju. Verjetno je odveč omeniti, a pečenice se najbolje podajo k žgancem, krompirju v vseh oblikah, kostanju in mlademu vinu. Same vabljive jesenske kombinacije, ni kaj!

Pravilna priprava pečenic

Pravilno pečenje pečenic je izjemno enostavno. Pred pripravo pustite pečenice na sobni temperaturi vsaj 10 minut. Vmes pripravite večjo ponev, v katero kanite nekaj kapljic nevtralnega olja, denimo rastlinskega ali sončničnega (lahko tudi žlico masti). Ogenj nastavite na srednjo moč; v še hladno ponev položite pečenico in jo pecite 20 minut. Obračajte jo po občutku, da se lepo zapeče z vseh strani. Pečenica mora biti zlato zapečena, saj se s takšno toplotno obdelavo iz mesne mešanice izločijo najmočnejše in najokusnejše sestavine. Na koncu pečenja ogenj ugasnite, pečenico pa pokrijte s pokrovko.

Pred pečenjem pečenice nikar ne kuhajte, marsikatera zato smrdi in jedcem ne bo šla v slast.

Foto: Unsplash

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja