Recept za odlične domače testenine

Domače testenine so enostavne in neprimerno boljšega okusa kot kupljene, tudi v primerjavi s tistimi kakovostnejšimi. So bistveno cenejše, a bomo za njihovo izdelavo potrebovali malce več časa in ljubezni.

Pripravili bomo običajne domače testenine iz ostre bele moke. Namesto te lahko uporabite polnozrnato ali koruzno (celiakija). Vanjo lahko vmešate tudi barvilo po želji, denimo sipino črnilo (za črne testenine), peso (za rdeče), špinačo (za zelene) ali korenček (za oranžne). Mi se bomo osredotočili na klasične, običajne, a zato nič manj okusne široke rezance, ki jih lahko nato uporabimo v poljubni (domači) omaki.

Priprava

Za 3 osebe bomo potrebovali veliko posodo, vilice, pomokano površino, tehtnico in strojček za izdelavo testenin (dobrega lahko kupimo že za 40 ali 50 EUR). Nato bomo za tri lačne osebe pripravili 300 g ostre moke, 3 jajca, nekaj ščepov soli in približno 2 dl vode.

V posodi zmešamo moko, jajca, sol in vodo (to dodamo po občutku, da masa ne bo presuha, ne premokra). Zgnetemo, da dobimo prijetno maso v obliki hlebčka. Pustimo jo pučivati, nato pa ločimo na 3 ali 4 dele. Te dele sploščimo z roko in nato povaljamo v strojčku. Testo dovolj pomokamo, da ni lepljivo. Razvaljano maso narežemo na rezance in pustimo, da se malce posušijo (dovolj bo 10 ali 20 minut).

Ko so pripravljene jih skuhamo v večji količini slanega kropa. Testenine odcedimo in postrežemo z omako po želji. Dober tek!

Foto: Unsplash

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja