Domači karpačo (carpaccio)

Ob petkih ponavadi predstavimo katero od ribjih jedi, a danes smo si zaželeli govedine. Pripravili bomo neverjetno okusen domači karpačo.

Za osnovo vzamemo lep in seveda svež pljučni file govedine. Z ostrim nožem ga narežemo na tanke rezine in položimo med dve plasti peki papirja. Rezine potolčemo s posodo ali drugo podobno pripravo, da postanejo kosi fileja izjemno tanki, skorajda prozorni. Z veliko občutka in ljubezni jih zložimo na krožnik in pokapamo z mešanico oljčnega olja, limone, črnega popra in morske soli.

Karpačo so izumili v Benetkah, jed pa so poimenovali po beneškem umetniku Vittoreju Carpacciu, ki je starost preživljal v Kopru, kjer je tudi umrl.

Na karpačo naložimo domačo solato, ki jo pripravimo iz izjemno tanko narezanega rdečega radiča, rukole, narezane mlade bučke (cukini) in zelene. Če želimo, lahko meso in solato posujemo z naribanim parmezanom.

Dober tek! 😋

Foto: Unsplash

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja