Poletna postrv

poletna postrv

Janjin recept, ki diši po poletju in postrvi.

Sestavine (za dve osebi):

2x postrv

4x šalotke

oljčno olje

limonin sok

sveža špinača

moški cvetovi buč

Limonina kremna omaka:
Sestavine: ena polna žlička masla,
ena polna žlička moke,
muškatni orešček, sol
1 dl vode,
2 žlici suhega belega vina,
3 žlice limoninega soka,
1dl smetane za kuhanje.

Postrv najprej očistimo in filetiramo brez kosti. Odstranimo kožo in jo narežemo na koščke, približne velikosti 2 cm. Šalotko nasekljamo. Pripravimo marinado iz oljčnega olja, limoninega soka, soli in čilija. V marinado položimo narezano postrv in šalotko. Vse skupaj pustimo marinirati 10 minut. V tem času pripravimo limonino kremno omako. Naredimo bešamel z vodo, dodamo vino in limonin sok, začimbe in en deci smetane. Premešamo in postavimo na hladno.

Nato močno segrejemo olje za cvrtje in vzamemo moške bučne cvetove. Pazljivo jih razpremo in nadevamo z našimi koščki postrvi in šalotke, ki so se fino navzeli okusov marinade. Nadevane cvetove položimo v vroče olje in jih pustimo cvreti 2 minuti. V tem času na krožnike razporedimo špinačine liste, kamor položimo ocvrte cvetove. Na koncu še jed posolimo in prelijemo z limonino omako. Jed je nared 🙂

 

Peter Kodre

seafishingslovenia.com | Peter Kodre, zgodovinar in ljubitelj morja. Ribič od malih nog, uspešen tekmovalec in dolgoletni član slovenske reprezentance za ribolov na morju. Več let uspešno svetoval strankam obalnih ribiških trgovin. Znanje ponuja tudi v praksi, od leta 2013 s svojim čolnom spremlja ljudi na morski ribolov po slovenskem morju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja