Kopèrska postrv

kopErska postrv

Kopèrska postrv, da to je pravo ime jedi, ker ne izvira iz mesta Koper ampak, ker je glavna sestavina koper. Pa preidimo k sestavinam za dve osebi:

– dve postrvi

– žlica kaper

– eno žličko kopra

– sol

– olivno olje

Priprava: postrvi najprej očistimo in zarežemo ob kosti od repa pa do glave. Ribo lepo razpremo, ampak ostane v enem kosu. Nato notranjost postrvi nadevamo s kaprami, koprom, soljo in malenkost olivnega olja. Ribo spnemo z zobotrebci, da se nam nebi ob obračanju odprla. Postrvi položimo v segreto ponev z olivnim oljem. Ribo pečemo najprej na eni strani, nato ko uč pobeli jo obrnemo še na drugo stran. Ko je riba pečena jo položimo na krožnik in previdno odstranimo zobotrebce.

Poleg kopèrskih postrvi se prileže pire krompir.

Peter Kodre

seafishingslovenia.com | Peter Kodre, zgodovinar in ljubitelj morja. Ribič od malih nog, uspešen tekmovalec in dolgoletni član slovenske reprezentance za ribolov na morju. Več let uspešno svetoval strankam obalnih ribiških trgovin. Znanje ponuja tudi v praksi, od leta 2013 s svojim čolnom spremlja ljudi na morski ribolov po slovenskem morju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja