Po čem si bomo zapomnili leto 2020?

V tem blogu namenoma ne bomo uporabili besede na “k”, že tolikokrat uporabljene, da smo se je naveličali. Besede, po kateri si bomo nedvomno zapomnili odhajajoče 2020. Kakšno je bilo za nas, ribiče?

Začetek leta. Za nekatere neprespan, zmačkan, poln spominov. Na drugi strani super ribolov sulcev, belic ščuk. Še lepši spomini 🙂 Na morju noči in jutra bonace, v kašeti lignji, sipe. Zimsko sonce nad mirnim Jadranom.

Januar je bil optimističen. Februarja smo morda že slutili bližajoče se spremembe, ki so nas marca zaklenile v občine in domove. Večinoma smo lovili bolj za vzorec; moralo je dvigovalo pomladansko sonce in zelenilo, ki je poganjalo, se ni nič zmenilo za težave človeštva.

Prekrasne, trofejne ribe, pričajo o ribiški sreči, vztrajnosti, tudi o dobrem gospodarjenju. To so optimistične, lepe zgodbe, po katerih si resnično velja zapomniti leto 2020.

Te so maja navidez izzvenele. Zato smo od takrat pa do približno sredine oktobra ribiči lovili, da je bilo veselje. Poročali ste o številnih lepih ulovih, ki se jih spominjamo v rubriki Kapitalni ulovi. Izmed njih posebej izpostavljamo 37,5 kg težkega krapa iz akumulacije Save pri Brežicah, 234 cm dolgega soma iz Škalskega jezera, 83 cm dolge potočne postrvi iz Kamniške Bistrice in 114,5 cm dolge ščuke iz Drave pri Dravogradu.

Prekrasne, trofejne ribe, pričajo o ribiški sreči, vztrajnosti, tudi o dobrem gospodarjenju. To so optimistične, lepe zgodbe, po katerih si resnično velja zapomniti leto 2020. Naj se še tolikokrat soočamo ali spopadamo z besedo na “k”, ta ne more zasenčiti ali celo uničiti lepega, kar se je medtem kljub temu zgodilo.

V uredništvu RibiskeKarte.si vam ob koncu leta 2020 želimo obilo ribiške sreče, zdravja in zadovoljstva v letu, ki prihaja. Naj bo z ribolovnimi datumi prizanesljivejše kot letošnje 🙂 Dober prijem!

Foto: arhiv Ribiskekarte.si

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja