Onstran kostanja, pršuta in kuhanega vina

Še eno leto se nagiba h koncu. Če se postaviš pred katerega od trgovskih središč, boš videl napol podivjano ljudstvo, ki hiti za opravki, kupuje zaloge dobrot in daril. Prihaja praznični čas. Mi smo se letos od tega zavestno umaknili, v naravo Займ онлайн на карту. . Toda brez pregleda leta ne gre, utrinki doživljajev, vaših in naših, so kot mimohod spominov, ki jih je vredno ohraniti. Vsaj s tem zapisom.

Leta 2021 ste/smo odlično lovili! Med ulovi izpostavljamo 70 kg soma iz Save, ki ga je marca ujel ribič Domen. Ulov si oglej tukaj. Ena izmed večjih ulovljenih ščuk je zagotovo 113 cm dolga lepotica iz Ljubljanice. Nenad jo je ujel konec avgusta. Ulov zagotovo poznaš, če pa ščukonge še nisi videl, klikni tukaj.

Javljali ste se tudi s številnimi ulovi krapov, med njimi ni manjkalo takšnih med 25 in 30 kg. Izpostavljamo 20 kg lepotca luskinarja iz Šmartinskega jezera. Ujel ga je Haris, in sicer konec julija. Ulov si lahko ogledaš tukaj.

Novi Nadzornik

V pisarni smo razvijali novega Nadzornika. Gre za orodje za tajnike v RD oziroma druge, ki vodijo članstvo. Orodje smo ponudili brezplačno, kar je pri nekaterih RD naletelo na lep odziv. Orodje bistveno skrajša čas dela s člani, tako pri vodenju, kot pri samih pošiljkah pisem za obnovo članstva. Mogoče je voditi člane s papirnimi letnimi kartami in člane, ki imajo eLRD. Novi Nadzornik ima tudi super nadzorno ploščo s pregledom prodaje kart in drugimi pomembnimi informacijami, ki pridejo upravljavcem še kako prav.

Te zanima, kako je videti novi Nadzornik? Tudi če nisi upravljavec, si lahko ogledaš, kako deluje: klikni tukaj in si oglej navodila za njegovo uporabo. Če si član RD in meniš, da bi stvar koristila tudi vam, se nam javi. Z veseljem pokažemo, kako vam lahko novi Nadzornik prihrani 80 % ur, namenjenih za administracijo.

Od eLRD do eČuvaja

Lani smo začeli razvijati aplikacije za elektronsko letno karto in eČuvaja. Letos ju uporablja še več ribičev, kar nas izjemno veseli. Seveda smo orodja sproti tudi izboljševali, kar je zasluga vas – ribičev, ki predlagate izboljšave. Orodje je namenjeno vam, zato ga je potrebno stalno pregledovati in nadgrajevati, kar terja veliko truda. Želimo si, da bi vam dobro služilo tudi v prihodnje!

Med ribolovom in razvijanjem aplikacij smo se borili za pretočnost rek, za njihov obstanek. Svoj prispevek za ohranitev nedotaknjenih vodotokov smo oddali tukaj.

Če odmislimo “človeški” kostanj, pršut in kuhano vino, pa bodo praznični dnevi živalic v divjini povsem običajni. Dolge noči, mrzla jutra. Narava počiva. Ne za dolgo – Zemlja bo vse bližje Soncu, postajalo bo topleje. In krog življenja se bo znova sklenil …

V letu 2022 ti želimo veliko veselja in trdnega zdravja. Če si ribič pa tudi dober prijem 😊 Spremljaj nas še naprej na ribiskekarte.si/blog.

Foto: Unsplash

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja