Ne ostanite zaprti med štirimi stenami!

Z naraščanjem števila okužb uvajajo državni organi dodatne omejitve, med katerimi je “policijska ura”, obvezno nošenje maske, od jutri dalje pa tudi prepoved premikanja med občinami. Kako vplivajo ukrepi na nas, ribiče?

Po spomladanski karanteni je prišlo poletno obdobje z milimi ukrepi, ko smo lovili praktično kakor nas je bila volja. Jesen je postregla z velikim številom okuženih in novimi ukrepi za zajezitev okužb. Ribiči smo od jutri naprej (torek, 27. 10. 2020, op. p.) znova “ujeti” v občine stalnega prebivališča, na prostem moramo nositi maske, med 21. uro zvečer in 6. uro zjutraj pa se moramo zadrževati doma. Vse navedeno s predpostavko, da smo zdravi, da nismo zboleli in nas ni bilo potrebno odpeljati v bolnišnico, česar si nihče ne želi.

Stanje je, kakršno je. Tarnanje nad državnimi ukrepi ne bo kaj dosti pomagalo. Zdravi ribiči se moramo soočiti z dejstvi in si narediti dan kar se da lep. Ne ostajajmo za štirimi stenami in v okviru navodil in priporočil lovimo naprej. Konec koncev to krepi fizično in psihično zdravje, kar prav dobro vemo.

Kaj moramo vedeti ribiči?

Dnevni ribolov JE dovoljen. Zbiranje je omejeno do 6 oseb, razen, če gre za člane skupnega gospodinjstva. V obeh primerih je obvezno upoštevanje medsebojne razdalje, ki znaša najmanj 3 metre.

Na zelenih površinah (zunaj) nošenje zaščitne maske ni obvezno, če ribič lovi sam ali s člani skupnega gospodinjstva in če zagotovi medsebojno razdaljo najmanj 3 m.

Nočni ribolov NI dovoljen; razlog je v policijski uri, to je prepovedi gibanja na prostem med 21.00 in 6.00 uro zjutraj.

Prehajanje meja občine stalnega prebivališča ni dovoljeno, kar pomeni, da moramo najti ribolovni revir v občini, kjer imamo prijavljeno stalno prebivališče. Kot smo izračunali že med spomladansko karanteno, je v Sloveniji najmanj 36 občin, kjer ribolovnega revirja ni (vir). Ne morete ugotoviti, ali je v vaši občini ribolovni revir? Kontaktirajte nas in pomagali vam bomo poiskati, kje je najbližji!

Dovolilnice lahko hitro in varno kupujete na spletu. Svetujemo vam pri načinih plačila (za plačilo ne potrebujete kompliciranih plačilnih možnosti, plačate lahko tudi s predplačilom!) in tudi pri izbiri revirja.

Ukrepi so boleči, vendar jih bomo preživeli. Najpomembnejše je, da ostanemo zdravi. Zdravje lahko z upoštevanjem ukrepov, navodil in priporočil okrepimo tudi z gibanjem v naravi in ribolovom, ki ga imamo tako radi. Zato se odpravimo ven in na ribolov, če imamo to srečo. Naj bo revir še tako majhen, neznan, lahko skriva lepa ribja presenečenja.

Dober prijem in ostanite zdravi!

Foto: Pixabay

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja