Se v tvoji občini nahaja ribolovni revir?

V to, ali je odlok o omejitvi gibanja med občinami koristen, se nikakor ne bomo spuščali, saj za to nismo strokovno usposobljeni. Dejstvo je, da je odlok tu, gibanje pa omejeno na območje občine stalnega ali začasnega prebivališča. Pojavi se vprašanje, ali se v občini nahaja ribolovni revir. Naredili smo krajšo analizo.

V Sloveniji je 212 občin. Vsako od njih smo pregledali, ali se v njej nahaja ribolovni revir. Pri tem smo upoštevali vse ribolovne revirje: potoke, reke, ribnike, jezera in morje. Z razumno stopnjo napake smo ugotovili, da se ribolovni revirji nahajajo v 176 občinah (83 %), 36 občin pa ribolovnega revirja nima (17 %).

Tisti, ki imajo to srečo, da je v njihovi občini voda, kjer lahko lovijo, se nanjo lahko odpravijo sami (in pri tem upoštevajo tudi druge zahteve stroke). Drugi, ki te sreče nimajo, so se od ribolova vsaj začasno morali posloviti. Upamo, da bo epidemiološka situacija kmalu takšna, da se bodo na ribolov lahko odpravili vsi državljani.

Kakšno pa je stanje pri tebi, se v občini tvojega stalnega ali začasnega prebivališča nahaja ribolovni revir? Sporoči v komentar spodaj.

Ostanite zdravi!

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

9 thoughts on “Se v tvoji občini nahaja ribolovni revir?

  • 14/04/2020 pri 14:02
    Permalink

    Na sreco se nahaja. In to vec kot eden

    Odgovori
    • 14/04/2020 pri 19:29
      Permalink

      Se nahaja,to je rd rače in ŕd fram,ampak ne moreš kupiti kart dnevnic,žalostno

      Odgovori
  • 14/04/2020 pri 14:18
    Permalink

    V obcini Žalec je samo en ribnik kjer se da lovit krape….in se ta je zal zaprt

    Odgovori
  • 14/04/2020 pri 14:24
    Permalink

    Velika večina nas ima srečo, da se v naši občini nahaja vsaj en ribolovni revir. Problem večine “jamračev”, ki bentijo nad tem, da ne morejo loviti, je samo v tem, da zaničujejo in prezirajo tisto kar jim je blizu! Če bi bile to res osebe, ki so ribiči po duši, jim nikakor ne bi bilo pod častjo skočiti do bližnjega potoka, reke, ribnika, se razgledati, in se glede na situacijo na (v) vodi prilagoditi ribolovu ki je tam možen. Večina namreč stremi za vodami, kjer lahko z malo sreče ulovijo kapitalno ribo, pozabljajo pa, da je sreča (včasih še večja) tudi v majhnih stvareh.

    Odgovori
  • 14/04/2020 pri 14:31
    Permalink

    Res je, veliko ribičev ne ceni to, kar imajo pred nosom. Bravo za zapis. Vsak potok moramo biti hvaležni zanj. Če je ribolovni revir majhen še ne pomeni, da je beden. Zbudite se ribiči, bodite hvaležni za majhne stvari.

    Odgovori
  • 16/04/2020 pri 8:56
    Permalink

    Sem član RD v drugi občini in zaradi tega prikrajšan za ribolov. Mislim, da je ta ukrep v takšnih primerih nesmiseln, saj ne bi nikogar ogrožal, če bi šel lovit pod enakimi pogoji kot to počnejo ribiči iz občine, kjer je njihov revir. Ker je takšnih nesmislov pri trenutnih omejitvah precej upam, da bodo zakonodajalci začeli razmišljati tudi bolj življenjsko

    Odgovori
  • Pingback: Ne ostanite zaprti med štirimi stenami! - V sožitju z naravo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja