Največji ulovi, 1. del

Eno največjih sladkovodnih rib je pred časom ujel znani češki ribič in TV voditelj Jakub Vagner. Ogromno ribo je ujel skupaj z vodniki in prijatelji, ko so v Amazoniji snemali nadaljevanje ribiške odprave.

Veliki amazonski deževni gozd je dom za nekatere edinstvene in skrivnostne rastlinske in živalske vrste. Prav tako je zanimiv za ribiče avanturiste, ki se v deževni pragozd odpravljajo v želji po ulovu ene največjih sladkovodnih rib na Zemlji, arapajme. Nobena živalska vrsta ne predstavlja skrivnosti in moči Amazonije tako kot arapajma.

Arapajma

Eden od vzrokov, zakaj jo ribiči tako radi lovijo, leži v zahtevnosti njenega lova. Ni jih veliko, ribolov je zahteven, okolje neizprosno, riba pa ogromna. Ravno to privlači številne ribiške popotnike, da se vsako leto lotevajo njenega lova. Med njimi je tudi Jakub Vagner, znani ribič in avtor številnih ribiških filmov. V gosto džunglo Ekvadorja se je odpravil 18. februarja 2010. Vagnerjev trud je bil nagrajen s kar 154 kg težko arapajmo.

Trajalo je skorajda dve uri, da jo je spravil na kopno, ujel pa jo je na živo ribo. Po fotografiranju je ribo izpustil. Da izzivom ne bi bilo konca, so med ribiči zaokrožile govorice o še večjem primerku, ki naj bi plenil v vodah nedaleč od Vagnerjevega ulova. Pravijo, da je imela tista arapajma debelih 400 kg, vendar govorice niso bile podkrepljene z dokazi (fotografija, video posnetek), tako da o rekordu ne moremo govoriti.

Kakšen pa je tvoj največji ulov? Dober prijem ti želi ekipa RibiskeKarte.si!

Pri oblikovanju bloga smo uporabili vire:

  • www.gameandfishmag.com

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja