Kratek vodič po revirjih RD Radovljica – Revir A

Revir A (Ribiška družina Radovljica) – se razteza od Cajhnovega jezu na Savi Bohinjki, preko sotočja Save Bohinjke in Save Dolinke do Rakovnika. V celotnem predelu tega revirja velja režim ujemi in spusti. Ta revir športnemu ribiču ponuja odlične pogoje za muharjenje. V revirju se izmenjujejo številne brzice z lepimi primerki lipanov in globoki tolumni s šarenkami, potočnimi postrvmi ter sulci.

Dostop do vode je po dolžini celotnega revirja urejen z ribiškimi potmi. Možnosti parkiranja avtomobila so predvsem v zgornjem delu revirja pri Ribiškem domu Radovljica (GPS: 46.34317960 14.15692340) 422 mnv. in ob mostu čez reko Savo na Lancovem. Spodnji del revirja je dostopen po dobro vzdrževanih peš poteh po obeh bregovih Save. Za ribolov je nekoliko bolj primeren desni breg Save zaradi dostopnosti in samega toka reke. Levi breg pa je za ribolov najbolj primeren nekaj sto metrov nad mostom čez Savo.

V poletnih mesecih je v zgornjem predelu revirja A (Sava Bohinjka in sotočje) odličen ribolov na suho muho, v celotnem revirju A pa je najboljši ribolov z nimfami in potezankami.

Primeri uspešnih muh:

Spoznajte še Revir 4

Lep pozdrav,

Rok Sparovec

 

Nakup dovolilnic in opis celotenga režim ribolova: www.ribiskekarte.si/rd-radovljica/sava-a

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo prek: info@ribiskekarte.si ali www.ribiskekarte.si/kontakt

2 thoughts on “Kratek vodič po revirjih RD Radovljica – Revir A

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja