Ali lahko izvajam ribolov ali ne?

V ekipi ribiskekarte.si smo se po objavi odloka obrnili na vse pristojne inštitucije, ki bi nam lahko pomagale z odgovorom na vprašanje: “Ali lahko izvajam ribolov v svoji občini ali ne?” Prav tako smo se povezali s krovno organizacijo, saj nobeden od nas ni imel opcije pridobiti konkretnega odgovora. Danes smo končno uspeli pridobiti uraden odgovor Kontaktnega centra o koronavirusu.

Po novem odloku je ribolov še vedno dovoljen, toda le znotraj občine stalnega ali začasnega prebivališča in v skladu z odlokom ter ostalimi pravili ribolova.

LEPO PROSIMO vse ribiče, da se držite vseh napisanih členov v odloku in spoštujete varnostno razdaljo (prosimo, poskusite držati distanco vsaj 10m) ter se odpravite na ribolov sami in ne v družbi ter se tudi izogibate družbi (upoštevajoč izjeme v odloku.). Vsekakor prosimo, NE zapuščajte svojih občin.

V kolikor se ne bomo držali pravil, smo prepričani, da bodo odlok še poostrili.

Uradne povezave: https://www.gov.si/novice/2020-03-31-vpliv-zacasne-splosne-prepovedi-gibanja-in-zbiranja-za-lovce-in-ribice-na-sladkih-vodah/

2 thoughts on “Ali lahko izvajam ribolov ali ne?

  • pri 14:24
    Permalink

    Sem iz Maribora, clan Ribiske družine Slovenska Bistrica in Mozirje. Muharil sem v rečici Oplotnica in Dreta_Savinja. Članarina letna je dokaj visoka. Muharjenje je individualno, si v vodi. Nimaš stika z nobenim. Pripelješ se z avtom. Razumeti je potrebno, da je pri stacionarnem ribištvu, kot so jezera, drugačen način ribolova kot pri muharjenju.
    Odlok bi bilo pottebno širše razlagati, gre za različne vrste ribolova.

    Odgovori
  • Pingback: Športni ribolov je dovoljen! | RD Barje | Spletno središče

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja