V Tržiški Bistrici se znova obeta odličen ribolov

Iz RD Tržič so nam spročili, da se v Tržiški Bistrici, ki jo je jeseni 2018 prizadela huda vodna ujma, znova obeta odličen ribolov.

Z grozo se spominjamo, kakšno razdejanje je pustila vodna ujma 30. oktobra 2018 v povodju Tržiške Bistrice. Po njej so ostali podrti mostovi, spodkopani oporni zidovi, poškodovane brežine, odtrgana cesta v Dovžanovi soteski, zamuljene površine okrog objektov, odneslo je celo kravo in en objekt se je zrušil v vodo.

V Tržiško Bistrico so ribiči RD Tržič vložili 2 toni potočnih postrvi. Sezona se prične 1. aprila. Karte so na voljo TUKAJ.

Ni treba posebej navajati, da je nastala tudi ogromna škoda na ribji populaciji. Popolnoma razumljivo je, da je bilo najprej najbolj nujno vzpostaviti pogoje za normalno življenje lokalnih prebivalcev in sanirati infrastrukturo. Prebivalci so strnili vrste, gasilci so brez pompa opravili svoje.

Danes je slika popolnoma drugačna. Sanirali so obrambne zidove, popravili cesto, naredili so nov most v Dovžanovi soteski in popravili jez v Čadovljah. Prekrasen je pogled za vse ljubitelje narave! V Tržiško Bistrico smo vložili tudi dve toni potočnih postrvi, ki čakajo ljubitelje ribolova. Vabljeni!

Več o revirju preberi tukaj.

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

One thought on “V Tržiški Bistrici se znova obeta odličen ribolov

  • pri 8:04
    Permalink

    Fake news tole. Voda je prazna, tako zgoraj v Dolžanovi, kot spodaj. Med kovidom so domačini polovili še tisto malenkost, ki je bila dejansko vložena. Ko smo lahko spet začeli prehajat med občinami, nam računajo po 21€ za brodenje po vodi. O kakem ribolovu tu ne more biti govora, rib niti splašiti ni možno. Jih ni.

    Odgovori

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja