Znova dovoljeno gibanje med občinami in regijami

Ker je Slovenija glede na ugodnejšo epidemiološko sliko prešla v oranžno fazo, je za njene državljane znova dovoljeno prosto gibanje med občinami in regijami. Kaj to pomeni za Slovenke, Slovence, domače ribiče in druge, ki se gibljejo v naravi?

Od oktobra je bila večina Slovenije v črni oziroma rdeči fazi. Prepovedano je bilo vsakršno zbiranje in druženje, v veljavi je bila policijska ura. Decembra so nekatere omejitve odpravili, dovoljena je bila individualna vadba v naravi ob upoštevanju varnostne razdalje.

Trenutno so te omejitve odpravili. Dovoljeno je zbiranje do 10 ljudi, prepovedani ostajajo shodi in zborovanja. Skupinska vadba je dovoljena do 10 ljudi hkrati, če gre za brezkontaktne aktivnosti. Državljani lahko prehajamo meje občin in meje regij. Odpirajo se tudi vse trgovine, če se zaposleni testirajo enkrat tedensko. Testiranje strank ob obisku trgovine ni predvideno.

Glede na to, da so v vzhodnem delu države že šolske počitnice, so razrahljali tudi pravila na smučiščih. Za uporabo žičnic se ni več potrebno testirati vsak dan, temveč velja negativni test, ki pa ne sme biti starejši od tedna dni. Omenjeno ne velja pol leta za osebe, ki so prebolele koronavirusno bolezen, za to pa morajo predložiti zdravniško potrdilo.

Foto: Pixabay

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja