V vročih dneh se lahko ohladite v teh naravnih kopališčih

V vročih dneh se lahko ohladite v številnih naravnih kopališčih na različnih koncih Slovenije, a vsa niso urejena. Katera se splača obiskati?

Kopalnih voda je v Sloveniji 48, vsa ustrezajo minimalnim standardom. Kakovost vode preverjajo vsake dva tedna, na morju od začetka junija do sredine septembra, na celinskih vodah pa od sredine junija in do konca avgusta. Nadzor izvajajo strokovnjaki Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano, poleg terenskih meritev opravljajo tudi organoleptično oceno prisotnost nečistoč, aktivnih snovi na površini, olj, fenolov in morebitnega cvetenja.

Najboljše kopalne vode so na morju, uradnih kopališč je tam 22, ohladimo pa se lahko tudi marsikje na celini. 3 kopališča so na Soči, 3 na Nadiži, 2 na Bohinjskem jezeru, 1 pri Šobcu, 5 na Blejskem jezeru, 2 na Krki, kar pa 10 na Kolpi. Še več mest za ohladitev ni urejenih, najlepša boste našli ob Idrijci, v Trenti, ob Savi Dolinki, Cerkniškem jezeru, na Pohorju, pod Bohorjem in ponekod v Pomurju. Na urejenih kopališčih moramo biti še posebej pozorni glede kakovosti vode, kopamo pa se vedno na lastno odgovornost.

Foto: Pixabay

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja