Je ribolov dovoljen ali ne?

Ali lahko grem na ribolov ali ne? DA, z veljavno ribolovno dovolilnico JE samostojni ribolov dovoljen!


POZOR! Objave je bila napisana 21.3., lahko da so se aktualne razmere že spremenile, zato je nujno, da spremljate vse uradne medije – predvsem NIJZ!


Na družbenih omrežjih smo glede izvajanja ribolova zaznali neresnične informacije. Poklicali smo na Nacionalni inštitut za javno zdravje (danes zjutraj na 080 14 04), kjer so nam ustno zagotovili, da je samostojni ribolov dovoljen. Dodali so, da v kolikor ribič upošteva vse varnostne smernice, ribolov nikakor ni prepovedan. Ravnajmo se po zdravi pameti in upoštevajmo vse varnostne nasvete. Ne zadržujmo se v skupinah, s katerimi nismo že tako v stiku (npr. družina ali osebe v skupnem gospodinjstvu). Ne srečujemo, rokujemo, delimo pribora z drugimi ribiči (o čemer smo že pisali v blogu). Upoštevajmo razdaljo med ljudmi, ki naj znaša vsaj 5 m (priporočamo 10 m, saj si v naravi to lahko privoščimo).

Že včeraj (20. marec 2020) smo se obrnili na dva pravnika, ki sta enotno svetovala, da je ribolov dovoljen, obrnili pa smo se tudi na RZS in čakamo na odgovor.

Če bo prišlo do spremembe glede športnega ribolova, vas bomo obvestili. Vsi, ki imate uradne informacije glede dotične teme tudi prosimo, naj nam jih sporočite, saj jih bomo preverili in delili z drugimi.

Fizična prodajna mesta so povečini resda zaprta, a dovolilnice lahko kupiš na www.ribiskekarte.si, v ta namen smo tudi podaljšali pomoč v živo vsak delovni dan preko Klepeta v živo do večernih ur. Na e-naslovu info@ribiskekarte.si smo na razpolago 24/7.

Ohranimo lastno zdravje in zdravje drugih ljudi, omejimo širjenje nevarnega virusa. Ob vsem pa ne pozabimo na fizično in psihično dobrobit, ki ga ponuja samostojni ribolov v naravi. Dober prijem in ostanite zdravi!

👉 Varen nakup dovolilnice 🎣 https://www.ribiskekarte.si
👉 Nekaj smernic 🐟 https://www.ribiskekarte.si/…/kaj-pocnemo-ribici-med-izbru…/
👉 Držimo se uradnih smernic 🙏 https://www.nijz.si/

One thought on “Je ribolov dovoljen ali ne?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja