Skip to content
Najnovejše:
  • SEJEM RIBIŠTVA, LOVSTVA IN AKTIVNOSTI V NARAVI 2024 VABI V GORNJO RADGONO!
  • Vzemi si čas za ribolov somov
  • Stane Omerzu: srečo imamo, da živimo v Sloveniji!
  • – 30 % POPUST: povečajte svoj ulov z aplikacijo Fishing Points
  • Zakaj so ribe zdrave in bi jih morali uživati vsaj dvakrat tedensko?
V sožitju z naravo

V sožitju z naravo

Pohodništvo, šport, lov, ribolov & recepti

  • Outdoor
  • Ribolov
  • Lov
  • Okolje
  • Recepti

Recepti

Aktualno Recepti 

Slasten silvestrski meni

Uredništvo 0 Komentarjev

Kot idejo za slastni silvestrski meni predlagamo skutni namaz z drobnjakom, rižoto z jurčki in parmezanom, brancin v soli s pehtranom in čokoladno pecivo z brusnicami. Pa začnimo!

Preberi več
Aktualno Recepti 

Testenine norma (z malancani)

Uredništvo 0 Komentarjev

Klasična sicilijanska jed, testenine alla Norma, je odličnega okusa, v njej pa imata glavno vlogo malancan in sveža bazilika.

Preberi več
Aktualno Recepti 

Carski praženec, klasična zimska sladica

Uredništvo 0 Komentarjev

Carski praženec je lepo slovensko ime za sladico z nemškim imenom kaiserschmarrn. Zasluge zanjo si pripisujejo Nemci, Avstrijci, celo Švicarji in Italijani. Pa vendar je priljubljena v vseh deželah nekdanje monarhije, tudi na Madžarskem in Češkem. Ker velja za alpsko sladico jo z veseljem pripravimo tudi pri nas, saj je preprosta in okusna.

Preberi več
Aktualno Recepti 

Kako uporabiti bottargo

Uredništvo 0 Komentarjev

Bottarga je delikatesa iz nasoljene in posušene ribje ikre, običajno iz ciplja ali modroplavutega tuna (it. bottarga di tonno). Najbolj znano različico izdelujejo v Sredozemlju, predvsem v Italiji (Cetara). Ima veliko imen, denimo botarga, botargo, butàriga, in se pripravlja na različne načine.

Preberi več
Aktualno Recepti 

Puhasto mehak krompirjev kruh

Uredništvo 0 Komentarjev

Ste že jedli krompirjev kruh? Spečete ga lahko tudi doma – če boste sledili temu receptu in imate primerno vročo pečico, si lahko pripravite čisto svoj puhasto mehak in slasten kruh iz krompirja.

Preberi več
Aktualno Recepti 

Martinova pojedina nekoliko drugače

Uredništvo 0 Komentarjev

Martinovo, ki ga praznujemo danes, je odlična priložnost za tipične jesenske jedi, denimo pečeno gos, dušeno zelje, pražen krompir, mlince in druge dobrote. Da pa ne bi vsako leto pripravljali eno in isto, si lahko privoščimo okusno alternativo. Denimo pečeno račko s prilogo.

Preberi več
Aktualno Recepti 

Dva odlična recepta s črno redkvijo v glavni vlogi

Uredništvo 0 Komentarjev

Črna redkev dozori sredi ali konec jeseni. V shrambi zdrži kar nekaj časa, je zelo okusna in ima ogromno vitaminov in mineralov. Tokrat vam bomo predstavili dva recepta za sveži solati iz črne redkve; odlično se dopolnjujeta z drugimi bogatimi novembrskimi pojedinami.

Preberi več
  • ← Prejšnji
  • Naslednji →

Kolumne

Kaj pomeni YKK na zadrgi?
Aktualno Razmišljanja 

Kaj pomeni YKK na zadrgi?

Uredništvo 0

YKK pomeni Yoshida Kogyo Kabushikikaisha, ki je japonsko podjetje, ki je znano po izdelavi zadrg, zaponk in drugih pritrdilnih naprav. Podjetje je leta 1934 ustanovil Tadao Yoshida in ima sedež v Tokiu na Japonskem. YKK je največji proizvajalec zadrg na svetu in letno proizvede več kot 7 milijard zadrg, ki se uporabljajo v številnih izdelkih, vključno z oblačili, prtljago in izdelki za notranjo opremo avtomobilov.

Mesta, ki najbolj razočarajo turiste
Aktualno Outdoor Razmišljanja 

Mesta, ki najbolj razočarajo turiste

Uredništvo 0
Slovenci tretji na svetu po količini popitega vina na prebivalca
Aktualno Razmišljanja 

Slovenci tretji na svetu po količini popitega vina na prebivalca

Uredništvo 0
Danes obeležujemo Mednarodni dan spomina na žrtve holokavsta
Aktualno Razmišljanja 

Danes obeležujemo Mednarodni dan spomina na žrtve holokavsta

Uredništvo 0
Zakaj se NE odločam, ko me preplavljajo čustva?
Aktualno Razmišljanja 

Zakaj se NE odločam, ko me preplavljajo čustva?

Boštjan 0
Muharski tečaj, spoznavanje domačih rek in tečaj vezanja muh
Aktualno Razmišljanja 

Muharski tečaj, spoznavanje domačih rek in tečaj vezanja muh

Uredništvo 0
Plačilo ni vedno z denarjem
Aktualno Razmišljanja 

Plačilo ni vedno z denarjem

Boštjan 1

O nas

Ker smo strastni ljubitelji življenja na prostem, ustvarjamo "4 Elementi", spletni časopis o življenjskem slogu v naravi.

V zapisih preberite o nekaterih aktualnih zadevah s področja narave, pohodništva, ribištva iz Slovenije in tujine, lova, o dogodkih in drugih, z naravo povezanih temah.

Imaš idejo, o kateri bi bilo vredno pisati? Piši nam na info@ribiskekarte.si.

Zadnji prispevki

  • SEJEM RIBIŠTVA, LOVSTVA IN AKTIVNOSTI V NARAVI 2024 VABI V GORNJO RADGONO!
  • Vzemi si čas za ribolov somov
  • Stane Omerzu: srečo imamo, da živimo v Sloveniji!
  • – 30 % POPUST: povečajte svoj ulov z aplikacijo Fishing Points
  • Zakaj so ribe zdrave in bi jih morali uživati vsaj dvakrat tedensko?
  • Fishing Points: uporabna ribiška aplikacija za morske in sladkovodne ribiče
  • Zakaj so gozdni požari tako škodljivi in nevarni?

Komentirali ste …

  • + 1.778798 BTC.NEXT - https://graph.org/Ticket--58146-05-02?hs=6c118e66076350d10eab77862ff52335& na Boleča resnica o garanciji na ribiške škornje
  • + 1.62402 BTC.NEXT - https://graph.org/Binance-04-15?hs=6c118e66076350d10eab77862ff52335& na Boleča resnica o garanciji na ribiške škornje
  • Aleš na Hitro in poceni pripravljena vaba domače izdelave
  • Message; + 1.261699 BTC. Next >>> https://graph.org/Message--04804-03-25?hs=6c118e66076350d10eab77862ff52335& na Boleča resnica o garanciji na ribiške škornje

Kontaktirajte nas

Za spletni nakup dovolilnic klikni TUKAJ.

Pišete nam lahko na info@ribiskekarte.si.
Copyright © 2025 V sožitju z naravo. Vse pravice pridržane.
Tema: ColorMag od ThemeGrill. Poganja WordPress.