Puhasto mehak krompirjev kruh

Ste že jedli krompirjev kruh? Spečete ga lahko tudi doma – če boste sledili temu receptu in imate primerno vročo pečico, si lahko pripravite čisto svoj puhasto mehak in slasten kruh iz krompirja.

Krompirjev kruh je odlična poslastica, h kateri se podajo slani namazi, mesne dobrote in paštete. Odlikuje ga hrustljava skorja in puhasta sredica. Poleg moke ga sestavlja krompirjev pire, zato je krompirjev kruh malce slajši in zelo nasiten.

Sestavine

Za večji hlebec ali štruco bomo potrebovali 400 g krompirja, 800 g gladke bele moke, 3 žličke soli, 2 žlici masla, 1 kocko svežega kvasa, 2 dl mleka, 2 žlički sladkorja in 3 dl vode.

Krompir narežemo na kose in skuhamo. Odcedimo in pustimo, da se ohladi. V srednje veliki skodelici zmešamo kvas, sladkor in mleko. Pustimo, da malce naraste. Krompirju dodamo maslo in vse skupaj premešamo v pire. Ko se popolnoma ohladi, dodamo moko in sol ter premešamo. V mešanico dodamo kvas. Zgnetemo in pustimo vzhajati približno 1 uro.

Hlebček položimo na peki papir in ga nekajkrat zarežemo po vrhu. Če želimo, ga premažemo z žvrkljanim jajčnim rumenjakom in posujemo s semeni po lastni izbiri. Položimo ga v pečico, kjer ga pečemo 1 uro na 180 stopinj. Dober tek!

Foto: Unsplash

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja