Prihajajo ohladitve in sneg

Novembrski sneg pri nas ni nič neobičajnega, le letošnje temperature so že od začetka oktobra izrazito nadpovprečne, celo za dve stopinji. Vremenoslovci pa napovedujejo ohladitve, možen je tudi sneg po nižinah.

Letošnjo jesen je bila pretopla celotna Evropa. Z dotokom hladnega zraka pa se bo to spremenilo, še zlasti na območju osrednje in vzhodne Slovenije ter na vzhodu Avstrije. Za nedeljo napovedujejo hladno vreme, dnevne temperature ne bodo presegle 5 stopinj. Ponekod je tudi po nižinah možen sneg.

Jutri in v petek nas bosta prešli dve fronti, ki bosta še zlasti v petek prinesli nekoliko več dežja. V višjih legah, nad 2000 m, bo gore že pobelil sneg. Danes in v četrtek bo suho, a oblačno in ponekod megleno. V četrtek bo več sonca v Alpah in na Primorskem, kjer bo zapihala šibka burja.

Avtomobile smo že “preobuli” v zimske pnevmatike; tudi zase lahko pripravimo bolj zimsko garderobo in toplejše čevlje. Obilnejših snežnih padavin sicer ni na vidiku, bo pa zato vreme večinoma bolj spremenljivo in deževno.

Foto: Unsplash

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja