Portalu se je pridružila RD Postojna

Z veseljem vam sporočamo, da se je prodaji ribolovnih dovolilnic na portalu RibiskeKarte.si pridružila tudi RD Postojna. Dovolilnice bomo z vsemi pomembnimi podatki vnesli v prihodnjih dneh. Vsi ribiči ste lepo vabljeni, da raziskujete njihove revirje, med katerimi so Nanoščica, Pivka, potok Koretan (Karantan), ribnik Grobišče in ribnik pri ribiški koči.

Nanoščica

Reka Nanoščica izvira kot potok Globoščak izpod gore Nanos po kateri je reka tudi dobila ime. Glavni pritoki reke Nanoščice so potok Žabovec, Šmiheljski potok, Koretan in številni manjši pritoki, ki jo oskrbujejo z vodo na njeni poti. Reka je hudourniške narave in je v času padavin hitro tekoča in večkrat poplavlja, kar je njena značilnost po celotnem porečju. Kakor hitro naraste se tudi zelo kmalu vrne nazaj v svojo strugo, ki je naravna in nedotaknjena. Na ravnicah se reka umiri, je polna prečudovitih meandrov, globokih tolmunov, kateri so polni raznovrstnih rib. Kot zanimivost naj navedemo, da je povprečna teža ulovljenih ščuk v reki Nanoščici nad tri kilograme.  V njeni okolici opazimo vodomca, kosca in veliko ostalih divjih živali.

Pivka

Reka Pivka izvira na območju Zagorja, vendar je njena struga v zgornjem delu večino leta suha. Lovna je predvsem od sotočja z Nanoščico do ponora v znamenito Postojnsko jamo. V njej prevladujejo veliki ciprinidi in roparice, predvsem ščuke, ki dosegajo velikosti krepko čez meter, ter veliki krapi, katerih je v tem revirju v izobilju.

Ribiči, vabljeni v revirje RD Postojna! Ostanite na zvezi, kajti dovolilnice s podrobnejšimi opisi bodo kmalu na voljo tudi na spletu.

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja