Kratek vodič po revirjih RD Radovljica – Revir 4

Revir 4 (Ribiška družina Radovljica) – se razteza od Rakovnika do potočka pred sotočjem s Tržiško Bistrico. V tem revirju sta dva ribolovna režima, za enega od njiju se ribič odloči ob nakupu ribolovne dovolilnice.

Sava v tem revirju ponuja izjemne pogoje za bolj izkušene ribiče, saj teren marsikje ni dostopen z avtomobilom, vendar je neokrnjena narava in prelep tok Save vreden pešačenja. Poti v zgornjem delu revirja od Rakovnika do Fuxove brvi so urejene za pešačenje po obeh bregovih Save. Dostop do Fuxove brvi (GPS: 46.32960210 14.18666371) 410 mnv. je možen tudi z avtomobilom, kjer je urejeno parkirišče. Od tega dela revirja dolvodno do Globokega se razteza najbolj razgiban predel Save z mnogimi brzicami in tolmuni s skalami (kanjon Kredar), za katerimi se skrivajo velike postrvi in sulci. V tem delu prebiva ogromno naravnih postrvi in lipanov, mnogi med njimi dosegajo zavidljive mere in predstavljajo za ribiče prave trofeje. Ta predel je dostopen zgolj peš, predvsem po desnem bregu, kjer je urejena sprehajalna pot, levi breg pa je namenjen bolj pustolovcem in ribičem z veliko kondicije.

Šarenka ujeta pod železniškim mostom
Šarenka ujeta pod železniškim mostom

Vasico Globoko (GPS: 46.32170944 14.20802034) 420 mnv. je moč doseči z avtomobilom, tudi tu je možnost parkiranja ob mostu čez Savo. Od tu se lahko odpravimo peš gorvodno proti Fuxovi brvi ali pa dolvodno proti Posavcu, kjer po dobrem kilometru toka Savo prečka železnica. V okolici tega železniškega mostu so izjemno dobri tereni za muharjenje, dostopni po levem bregu Save. Po tem mostu lahko prečkamo reko in po desnem bregu nadaljujemo ribolov vse do Posavca, ki je ponovno dostopen tudi z avtomobilom in velikim parkirščem. Levi breg je odličen za ribolov divjih rib, vendar je žal slabše prehoden.

Revir v okolici Posavca (GPS: 46.31166878 14.23785417) 391 mnv. je lahko dostopna in priljubljena destinacija vseh ribičev, kjer že več let zapored poteka muharska tekma RD Radovljica zaradi bogatega življa tega predela. Od Posavca lahko pot nadaljujemo peš ali z avtomobilom po obeh bregovih reke do Podnarta. Vmes je možno tudi parkiranje (urejeno parkirišče je le na levem bregu Save slab kilometer od mostu na Posavcu).

V Podnartu (GPS: 46.29290350 14.25888270) 376 mnv. je več možnosti za parkiranje na obeh bregovih reke, tudi tu je reka lahko dostopna z nasipa pred mostom na desnem bregu. Od mostu v Podnartu je še približno 2 kilometra revirja 4 do meje z RD Tržič – v tem delu je ribolov odprt tudi v mesecu novembru.

V revirju 4 je ribolov uspešen s podobnimi umetnimi muhami kot v revirju A.

Nekaj predlogov za ribiče:

  • za ribolov se najbolje izkažejo različne imitacije nimf, posebno za lipana in šarenke
  • za večje primerke postrvi so primerne vabe potezanke
  • ob večernih urah se najbolje lovi na suhe muhe (posnetki šaša in različne manjše muhe)
  • uporaba tankih predvrvic (od 0,08 do 0,14 mm)
  • odlično se izkaže francoska tehnika muharjenja z nimfami
  • uporaba muharskih palic od #2 do #6
  • visoki muharski škornji, ki omogočajo prečkanje reke

Med Posavcem in Podnartom, kjer se zavije s ceste; parkirišče ob cesti: (GPS: 46.30683373 14.25197650)

Med Posavcem in Podnartom, kjer se zavije s ceste; parkirišče ob Savi: (GPS: 46.30484000 14.25474522)

šaš

Spoznajte še Revir A

Lep pozdrav,

Rok Sparovec

 

Nakup dovolilnic in opis celotenga režim ribolova: www.ribiskekarte.si/rd-radovljica/revir-sava-4

Za vsa dodatna vprašanja smo vam na voljo prek: info@ribiskekarte.si ali www.ribiskekarte.si/kontakt

2 thoughts on “Kratek vodič po revirjih RD Radovljica – Revir 4

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja