Kam 1. marca na postrvi?

Nova muharska sezona je tu! Veselimo se ponovnih izletov v naravo in postrvi, ki jih bomo ujeli. Tudi letos smo za vas pripravili zanimiv seznam revirjev, kjer lahko muharite ali vijačite že od 1. marca dalje. Nikar ne spreglejte najbolj obiskanih revirjev in tistih, ki med ribiči niso tako znani. Skrivajo velike in lepe ribe. Tudi sicer jih je vredno obiskati, saj je raziskovanje novih potokov in rek pomemben del pridobivanja izkušenj.

 MUHARSKI REVIRJI, KJER SE RIBOLOV ODPRE ŽE 1. MARCA:

wild-brown-torut-creek-lipnica-slovenia-2015Lipnica (RD Radovljica)

Potok Lipnica je prvi desni pritok reke Save po sotočju Save Bohinjke in Save Dolinke. V Savo se izlije v bližini vasi Ovsiše. Potok svoje vode nabira na severovzhodnih pobočjih planote Jelovica, s katere se vanj stekajo trije večji potoki.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

Radeščica (RD Novo mesto)

Njen izvir je kraško jezerce v podnožju Kočevskega roga. Nekaj kilometrov dolg potok teče mimo Dolenjskih Toplic in je v celotnem toku dobro naseljen s potočno postrvjo in šarenko, lipan pa se jima pridruži v spodnjem delu.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

mirnaMirna 3 (RD Sevnica)

Pretežno salmonidni revir s prisotnostjo nekaterih ciprinidov (podust, platnica, klen). V ta revir se intenzivno vlagajo potočne postrvi, šarenke, lipani in sulec. Je glavni sulčarski revir v RD Sevnica. Dostop do revirja je vseskozi odličen.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

rainbow-trout-sava-radovljica-fly-fishingSava A (RD Radovljica)

Vsako leto v te revirje vložimo cca 20.000 dvoletni potočnih postrvi, vzgojenih v gojitvenih potokih, in cca 3000 kg šarenke. V revirju bodo prišli na svoj račun ljubitelji divjine, prelepih potočnic, lipana ter tudi kapitalnih naravnih šarenk.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

savinja3Savinja 4+5 (RD Mozirje)

Zelo zanimiv muharski revir vas čaka tudi med vasicama Grušovlje in Letuš v Savinjski dolini. Savinja je tam bistra alpska rečica, polna rib, ki zgodaj spomladi še niso tako “našpikane”. Cena dovolilnice je zmerna.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

dreta-avtor-branko-konc-13Dreta (RD Mozirje)

Od izvira do vasi Kropa je Dreta razmeroma ozka in hitro tekoča. Od Krope do sotočja s Savinjo pa se razširi in ustvarja številne tolmune z brzicami, ki se prepletajo z mirnejšimi odseki reke. Revir nudi odlične pogoje za muharjenje.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

295878_2046758930926_1215286566_nSava 4 (RD Radovljica)

V Revirju 4 sta že združeni Sava Dolinka in Sava Bohinjka. Skupni revir je dolg 23 km. Vsako leto v te revirje vložimo cca 20.000 dvoletni potočnih postrvi, vzgojenih v gojitvenih potokih, in cca 3000 kg šarenke.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

image007Sava (RD Tržič)

Izjemno lepa narava s čisto vodo, ki je sicer na nekaterih delih malo težje dostopna. Voda je izredno bogata s salmonidi, saj se je na tem delu v letu 2012 odvijalo tudi svetovno prvenstvo v muharjenju, kjer so tekmovalci ulovili cca 7500 kosov rib.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

rizana-river-pesca-slovenia-koper-1Rižana (RD Koper)

V Rižani je avtohtona potočna postrv jadranskega fenotipa. Najdemo pa tudi soško postrv in križanca. Sicer, uradno je reka Rižana razdeljena na dva revirja, vendar za celotno reko velja enotna ribolovna dovolilnica.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

potocnaReka (RD Bistrica)

Reka Reka je idealna destinacija za vse, ki želite doživeti enkraten ribolov v neokrnjeni kraški naravi in pri tem uživati v muharjenju prelepih soških in potočnih postrvi ter njihovih križancev.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

27082013477Meža 1-2 (Koroška RD)

Revir Meža 1,2 poteka od izvira do jezu za Kulturnim domom v Mežici. V revirju se nahaja pretežno potočna postrv in lipan. Dovoljen ulov je 3 kom postrvi od tega je dovoljen uplen samo ene postrvi nad 50 cm.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

fliegenfischen-slowenien-karnten-2015-2Meža 3 (Koroška RD)

Revir Meža 3 poteka od jezu za Domom upokojencev v Mežici do vodnega rova na Prevaljah. V revirju se nahaja pretežno potočna postrv in lipan. Dovoljen ulov je 3 kom postrvi od tega je dovoljen uplen samo ene postrvi nad 50 cm.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

fischen-savinja-sempeter-slowenien-23Savinja 6 (RD Šempeter)

Revir Savinja 6 se razteza od Letuškega mostu do izliva Bolske v Savinjo. Na tem delu Savinje lahko ujamemo krasne potočne postrvi, borbene šarenke, mrene in druge zanimive ribje vrste.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

brown-trout-kamnik-fishingKamniška Bistrica 4 (RD Bistrica Domžale)

Z ribami bogat odsek reke naseljujejo šarenke, potočne postrvi in druge salmonidne in ciprinidne ribje vrste. Dostop do reke je enostaven, cena dnevne ribolovne dovolilnice pa zmerna. Lepo vabljeni!

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

REVIRJI, KJER LAHKO 1. MARCA TUDI VIJAČITE:

fiume-hudinja-pesca-a-mosca-sloveniaHudinja 2 (RD Celje)

V zgornjem delu reke najdemo ameriško in potočno postrv in naj kot zanimivost omenimo, da v delu reke nad Vitanjem najdemo samo divje potočne postrvi, kajti iz nižjega dela struge, zaradi visokih pregrad druga riba ne more.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

rd-kostanjevica-na-krki-obrh-6Obrh (RD Kostanjevica na Krki)

Od izvira do izliva je Obrh dokaj majhen potok, vendar je kljub temu zanimiv za športnega ribiča zaradi številnih umetno postavljenih pragov, ki ponujajo skrivališče potočni postrvi.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

ribiske-karte-slovenija-bannerRačna (RD Grosuplje)

Zaradi svojega kraškega značaja oblikuje številne spodjede, ki so odličen habitat za večje potočne postrvi. Ribolov na samem potoku izredno težaven in je primernejši za izkušenejše ribiče.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

p7170349aŽelimeljščica (RD Barje)

Na Želimeljščici se najlepše lovi zgodaj spomladi, ko je voda še malo snežna in obrežje še ni zaraščeno z zelenjem. Ujamejo se potočne postrvi, pa tudi šarenke in kleni. Vijačite lahko le s potezankami!

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

Seznam si lahko ogledaš tudi na povezavi http://www.ribiskekarte.si/revirji-odprti-po-1-marcu-2017.

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja