Kaj počnemo ribiči med izbruhom novega koronavirusa?

Novi koronavirus se je v zadnjih nekaj tednih silovito razširil po večjem delu stare celine. Ostre ukrepe za omejevanje njegovega širjenja so sprejeli tudi najvišji organi naše države. Strokovnjaki poudarjajo, da smo za zdravje odgovorni v prvi vrsti sami. Javno življenje se je v Sloveniji povsem zaustavilo, številni delajo od doma ali pa so na dopustu. Kako to nemirno obdobje doživljamo športni ribiči?

Poglejmo dejstva: ko govorimo o novem koronavirusu, imamo v mislih nevarno nalezljivo bolezen, ki jo povzroča virus SARS-CoV-2. Ta se je v nekaj tednih razširil iz Kitajske v Evropo, kjer razsaja po vseh evropskih državah, tudi Sloveniji. Zdravila zanj ni, niti cepiva. Virus je močno prizadel številne Zemljane, bodisi v obliki izgube delovnih mest ali najhujšega, saj je zahteval že na tisoče življenj.

Kot poudarjajo strokovnjaki, je najučinkovitejši ukrep zoper obolelost izolacija. Tisti, ki lahko, naj ostanejo doma in tako preprečijo širjenje virusa, razvoj bolezni in težkih oblik, ki bi lahko vodile v preobremenjenost občutljivega zdravstvenega sistema. Kaj lahko počnemo ribiči, ko smo doma?

Obdobje mirovanja bodo srečneži, ki jim ni treba v službo, izkoristili za vezanje umetnih muh, za izdelavo kraparskih navez ali pospravljanje ribiške sobe. Poležavanje na kavču lahko zamenjamo za učenje na internetu, branje blogov ali ribiških knjig. Literature, iz katere se lahko še vedno marsikaj naučimo, je veliko. Ker upamo, da bo krizno obdobje hitro mimo in ne bo trajalo več kot nekaj mesecev, se preko družbenih omrežij povežemo z ribiškimi prijatelji in načrtujemo ribolov v poletnem obdobju.

Za tiste, ki se lahko odpravite v naravo in s tem NE OGROŽATE zdravja drugih ljudi na način, da bi bili potencialni prenašalci virusa, je športni ribolov povsem varna in koristna oblika preživljanja časa. Nakup dovolilnice lahko varno in hitro opravite na portalu www.ribiskekarte.si. Ker se virus po zadnjih podatkih ne prenaša po zraku, se v naravi tudi ne morete okužiti (če ste sami ali v razdalji najmanj 10 m od druge osebe). Športni ribolov je tako varna, predvsem pa zdrava aktivnost.

Zakaj potrebujem za izvajanje športnega ribolova veljavno ribolovno dovolilnico? Več o tem preberi tukaj.

Z zaprtjem lokalov je nakup ribolovne dovolilnice mogoč le preko spleta (denimo na www.ribiskekarte.si). Glede na povečano število ribičev, ki želijo kupiti spletno dovolilnico, smo podaljšali delovni čas oddelka za pomoč v živo, ki je odslej do nadaljnjega na voljo preko klepeta v živo vsak delovni dan do 19.00. Preko emaila smo vam na voljo praktično non-stop.

Da bi hitreje in učinkoviteje zajezili širjenje novega koronavirusa, upoštevajmo navodila strokovnjakov. Zdravje ja na prvem mestu. Če se bomo vseeno podali v naravo, upoštevajmo navodila o izolaciji. Strogo se izogibajmo javnih krajev, v naravi pa se gibajmo SAMI, nikakor ne v skupinah. Ostanite zdravi!

Kaj v teh dneh počneš ti? Napiši v komentar spodaj.

Pri oblikovanju bloga smo uporabili vir:

  • thepreppingguide.com

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

7 thoughts on “Kaj počnemo ribiči med izbruhom novega koronavirusa?

  • pri 8:54
    Permalink

    Prednost te sole na daljavo je ta, da ko koncam z nalogami, mi ni treba calati na konec ure+odmori, tako kot je to v pravi soli. Zaradi tega mi na dan ostanejo tudi do 3 dodatne ure, kar ponavadi izkoristim za dnebni ribolov, kaksni vikend pa tudi grem na dvodnevni krapolov

    Odgovori
    • pri 8:56
      Permalink

      Filip, hvala za komentar. Naj ti hitro mine in ostani zdrav!

      Odgovori
  • pri 9:49
    Permalink

    Gre loviti v naravo tam ga ne dobiš. Vode se bodo sčistile ljudje dobro svinjamo . Pa dober ulov vsem

    Odgovori
  • Pingback: Je ribolov dovoljen ali ne? - Blog športnih ribičev in ljubiteljev ribolova

  • pri 7:06
    Permalink

    A coronavirus plava? Ker če plava, tudi v reki nismo varni…

    Odgovori
    • pri 7:10
      Permalink

      Korona se plazi po tleh. Lahko ti spleza po vezalkah. Zato pazi! Tudi ko greš na sekret scat moraš nujno bos da ti Korona ne spleza do jajc in ugrizne za tamalega

      Odgovori

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja