Kaj bi te zanimalo na ribiškem sejmu?

POZOR: RIBIŠKI SEJEM V CELJU SO ORGANIZATORJI ODPOVEDALI! SEJMA V ČASU MED 13. IN 15. MARCEM 2020 V CELJU NE BO!

Si že kdaj obiskal ribiški sejem? Katere informacije iščeš na ribiškem sejmu oziroma kakšne vsebine te pri njem najbolj razveselijo?

Navdušenci športnega ribolova se radi udeležujemo različnih ribiških sejmov po Evropi. Med Slovenci so verjetno najbolj znani sejmi v Italiji, Nemčiji, Avstriji, Franciji in Veliki Britaniji. Posvečeni so sladkovodnemu športnemu ribolovu, nekateri ponujajo tudi vsebine s področja morskega ribištva. Priljubljeni so sejmi, ki ponujajo specializirano ponudbo; nekateri so namenjeni denimo zgolj muharjenju.

Ribiči gremo na sejem radi, ker tam slišimo za novosti, preizkusimo ribiško opremo, se srečamo s prijatelji, stopimo v stik s proizvajalci ali navežemo pristnejša poznanstva z ribiško trgovino, katere ponudbo občudujemo.

Ribiška oprema je poglaviten del ribolova. Ne samo palice in kolesca, pomembne so tudi drobnarije, laksi, umetne muhe in oblačila. Radi imamo kakovostno in kul opremo, ki načeloma ni poceni. Zato jo pred uporabo preizkusimo. Organizatorji skrbno pripravljenih sejmov ponudijo obiskovalcem – ribičem tudi spremljevalne dejavnosti: predavanja, okrogle mize, razstave in druge vsebine, v okvirih katerih lahko ribiči nadgradimo svoje znanje.

Ribiški sejmi v Sloveniji

Kot pravijo starejši ribiči, je bila sejemska scena, vsaj kar se športnega ribolova tiče, v preteklosti v Sloveniji precej na nivoju. Zadnja leta nam sporočate, da pogrešate kakovostnejše domače sejme. Radi bi predstavitve, možnost preizkusa ribolovne opreme, predavanja, delavnice o vezanju umetnih muh in drugo.

Ker priprava ribiškega sejma na tako majhnem trgu, kot je slovenski, ni mačji kašelj, smo še toliko bolj veseli, ko smo slišali, da pripravljajo v družbi Celjski sejmi popolnoma nov ribiški sejem. Poimenovali so ga “Svet ribolova (vse za športni ribolov)” in bo potekal v Celju od 13. do 15. marca 2020.

Kako do brezplačne vstopnice? Organizatorji bodo podelili tudi kar nekaj brezplačnih vstopnic. Če želite novi sejem obiskati brezplačno, pišite na info@ce-sejem.si.

Glede na široko paleto ribiških področij verjamemo, da organizacija takšnega sejma ni enostavna. Letošnji sejem bo zagotovo pred veliko preizkušnjo kako in kaj ponuditi obiskovalcem. Z gotovostjo pa lahko trdimo, da je lahko letošnji dogodek odlična osnova za prihodnost, če bomo ribiči sejem obiskali v čim večjem številu in nato organizatorju posredovali naše mnenje. Zavedamo se, da nobena stvar ne zraste čez noč in da je potrebno vložiti veliko truda, preden požanjemo sadove dela. Kaj menite?

Ribiškega sejma v Celju se bomo kot obiskovalci zagotovo udeležili tudi mi, saj želimo podpreti domače dogodke in vsem, ki se trudijo, ponuditi priložnost. Sejem bo prav s pomočjo vas, obiskovalcev, iz leta v leto tudi obširnejši in zanimivejši.

POZOR: RIBIŠKI SEJEM V CELJU SO ORGANIZATORJI ODPOVEDALI! SEJMA V ČASU MED 13. IN 15. MARCEM 2020 V CELJU NE BO!

Kako pa si ti predstavljaš dobro pripravljen ribiški sejem? Sporoči v komentar spodaj.

Dober prijem ti želi ekipa RibiskeKarte.si!

Pri oblikovanju bloga smo uporabili vire:

  • tviweb.it

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

5 thoughts on “Kaj bi te zanimalo na ribiškem sejmu?

  • pri 7:05
    Permalink

    na sejmu bi rad preiskusil novo opremo in izmenjal mnenja o opremi z drugimi ribiči.Težko se je odločiti za nakup opreme če se je ne proba.Poleg tega pa tudi priložnost za prodajo stare opreme saj ta vedno ostaja.

    Odgovori
    • pri 7:10
      Permalink

      Zdravo Miroslav, hvala za komentar. Strinjamo se s tem, kar ste napisali. Pomembno je, da na sejmu dobimo čim več informacij iz prve roke, da se lažje odločimo glede opreme. Pa seveda, da spoznamo kaj novega iz sveta ribištva in se kaj novega naučimo. Dober prijem!

      Odgovori
  • pri 9:15
    Permalink

    Bomo videli kaj bo pokazal čas, jaz mislim da jim je treba dat šanso. Zato bom šel pogledat, vse pohvale organizatorju za trud. Pa pravijo da v Sloveniji nič ne rata

    Odgovori
  • pri 11:08
    Permalink

    Se vidimo v Celju! Zanima me vezalni material.

    LP
    Brane

    Odgovori
    • pri 12:53
      Permalink

      Zdravo Branko, hvala za komentar. Tudi mi se veselimo sejma. Se vidimo!

      Odgovori

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja