Italijo stresel močan potres

Danes ob 7:07 zjutraj je Italijo stresel močan potres, ki so ga čutili tudi v okoliških državah, celo v 300 km oddaljeni Sloveniji. Ocenjena moč potresa je 5,7, kar ga uvršča med močnejše potrese.

Epicenter današnjega potresa je po navedbah italijanskega časnika Corriere della Sera vzhodno od Riminija, na območju Jadranskega morja. Hipocenter se je nahajal v globini 8 km, kar je nekoliko manjša globina žarišča nastanka sicer močnejšega potresa. Po potresu naj bi sledilo vsaj 20 popotresnih sunkov z magnitudami med 2,4 in 4.

Potres so čutili po celotni Italiji, v večjem delu obalne Hrvaške, v osrednji Sloveniji, na avstrijskem Koroškem in Bosni in Hercegovini. Italijanski organi intenzivno pregledujejo območja, a o gmotni škodi ali poškodovanih trenutno ne poročajo. Preventivno so ustavili železniški promet med Riminijem in Varanom zaradi morebitnih poškodb železniških tirov.

V Anconi, Fanu, Pesaru, Urbinu in Senigallii so preventivno zaprli šole. V uradu župana mesta Senigallia naj bi po pisanju časnika LaPresse spremljali nevarnost cunamija.

Več o potresih v naših krajih in bližini lahko preberete v novici o potresih v Sloveniji in njeni okolici.

Foto: Unsplash

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja