Uradno je: Slovenija je med 25 najbolj zanimivimi turističnimi cilji leta 2023

Glede na poročanje spletne strani rtvslo.si naj bi revija National Geographic predstavila seznam 25. najbolj zanimivih turističnih ciljev v letu 2023. Na seznamu se je znašla tudi Slovenija, izpostavljajo pa njeno gastronomsko vrednost in številne kolesarske poti.

Po poročanju novinarjev RTV je glavna tema letošnjega seznama “spoštovanje do ljudi, njihove kulture, zemlje in njenega ohranjanja”. S seznamom naj bi krepili zavest za ponovno odkrivanje naravnih in kulturnih lepot, zlasti po obdobju težav v turizmu, povezanih z epidemijo novega koronavirusa.

Pri National Geographic so turistične destinacije razdelili v pet kategorij: narava, kultura, avanture, družina in skupnost. Slovenijo so uvrstili v kategorijo narava, in sicer kot vodilno. Poleg nje so v kategoriji še Bocvana, Škotsko višavje, nacionalni park Big Bend v ameriškem Teksasu ter portugalsko vulkansko otočje Azori.

Slovenijo so pohvalili zaradi vloge pri vpeljevanju trajnostnega turizma, med slovenske bisere pa uvrščajo kulinarično ponudbo, kolesarske poti in možnosti za obiske turističnih kmetij, vinogradov, sirarjev in drugih pridelovalcev hrane.

Med Sloveniji bližnjimi destinacijami so se na seznam uvrstile tudi avstrijske Alpe in Apijska (Apijeva) pot v Italiji (starodavna rimska cesta na jugu Italije med Rimom in Brindisijem).

Foto: Unsplash

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja