eČuvaj

Orodje eČuvaj je uporabno za ribiške čuvaje in druge zainteresirane funkcionarje v RD, ne glede na izkušnje z elektronskimi napravami ali starost uporabnika. Orodje omogoča beleženje čuvajskega obhoda in opažanj, ki jih zazna čuvaj. V eČuvaja beležijo kontrole, vnašajo podrobnosti, ki jih opazijo med obhodom, vse to pa ob
koncu nekega obdobja enostavno izvozijo, izdelajo poročilo ali uporabijo za statistiko.

Kako deluje eČuvaj?

Orodje eČuvaj se nahaja v “oblaku”. Dostop je mogoč preko spletne strani www.ribiskekarte.si. Na voljo je le aktivnim in registriranim čuvajem. Vodji čuvajev prihrani vsaj nekaj ur dela mesečno, če ne celo tedensko. Čuvaji enostavno zabeležijo obhod preko telefona, za ostale podatke pa poskrbi sistem in na podlagi le-teh pripravi mesečna (za inšpektorico) ter letna poročila (za letni plan za ZZRS).

Ker se zavedamo, da veliko čuvajev ne uporablja pametnih telefonov, smo izdelali masko tudi za naknadni vnos preko računalnika, kjer lahko obhode vnaša vodja čuvajev ali pa čuvaj sam. Orodje eČuvaj lahko uporabljamo kot pomoč pri pripravi poročil (naknadni vnos podatkov) ali kot napredni sistem za avtomatsko beleženje (polna funkcionalnost). Odločitev je na strani čuvaja, sistem pa je primeren za neizkušene in izkušene uporabnike hkrati.

Kot kažejo izkušnje v praksi, eČuvaj bistveno izboljša dokumentiranje med čuvajskimi obhodi in poenostavi izdelavo poročil in statistik. Priprava mesečnih in letnih poročil je z eČuvajem izjemno enostavna in hitra.

Pozitivne izkušnje in mnenja

Z aplikacijo e-čuvaj smo zelo zadovoljni, saj nudi popoln in predvsem transparenten nadzor nad prodanimi dovolilnicami. Sproti beleži vse podatke čuvajske službe tako, da nimamo nobenih mesečnih in letnih poročil v fizični obliki. Aplikacija je zelo enostavna za uporabo – naši starejši čuvaji niso imeli na začetku z uporabo aplikacije nobenih težav in jo z veseljem uporabljajo.
– Nenad Crnomarkovič, Vodja čuvajske službe RD Vevče

V uporabo smo funkcijo eČuvaj uvedli z letom 2018 in se na začetku nekoliko lovili pri uporabi, nekaj težav so imeli sploh starejši čuvaji. Po letu uporabe se vsi strinjamo, da je opravljanje čuvajske službe z vidika administrativnih zadev sedaj precej lažje. Kot vodja čuvajev imam precej boljši pregled nad aktivnostmi, najbolj uporabna pa je funkcija mesečnih in letnih poročil, ki jih sestavi sistem in nam s tem prihrani ogromno časa. Z eČuvajem zagotovo prihranim vsaj 1 uro dela mesečno, če ne celo več.
– Rok Šparovec, Vodja čuvajske službe RD Radovljica 

Orodje eČuvaj olajša birokratsko delo. Priporočam ga vsem čuvajem, saj prihrani veliko časa.
– Drago Dejak, Vodja čuvajske službe RD Bistrica Domžale

Ribiška družina Jesenice je ena prvih, ki je za ribiško čuvajsko službo začela uporabljati elektronski sistem eČuvaj. Po letu dni uporabe, lahko potrdimo, da je sistem upravičil vsa pričakovanja, poleg tega pa se stvari sproti tudi nadgrajujejo. Čuvaji na terenu imajo vseskozi vse potrebne podatke na terenu, poleg tega pa, kar je v tem času zelo pomembno, časovno se prihrani veliko časa saj ti sistem izdela in hrani vso statistiko, s tem se je administracija zmanjšala na minimum.
– Gregor Pintar, Vodja čuvajske službe RD Jesenice

Za več informacij ali predstavitev nas kontaktirajte na info@ribiskekarte.si.

Dober prijem vam želi ekipa RibiskeKarte.si!

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

One thought on “eČuvaj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja