Cucina Povera: Sipina pašta

Cucina Povera: Sipina pašta

Torej, ko nimamo veliko časa za kuhanje si pripravim nekaj preprostega, okusnega in ne preveč nasitnega.

Pristavimo lonec z ogromno soljene vode, ko zavre, vanjo  damo kuhat pašto (testenine). Očiščene sipe narežemo na 2 cm široke trakove, narežemo še česen in čebulo. V ponev damo olivno olje in čebulo ter jo grejemo na zmernem ognju, da postekleni. Nato dodamo česen in sipine lovke in zmanjšamo ogenj. Čez kakšnih 5 minut dodamo še narezano sipo, češnjeve paradižnike (narezane) in belo vino. Vse skupaj pomešamo in dušimo na nizki temperaturi, pri tem je pomembno, da nam pokrovka malo popušča paro.

Ko paradižniki spustijo vodo vržemo v ponev še skuhano pašto, poleg pa še dodamo dve zajemalki vode v kateri se je kuhala. Dodamo še sol in vse skupaj premešamo, pokrijemo in ugasnemo ogenj. Pustimo pri miru še kakšnih par minut in jed je narejena.

Sestavine:

–          5 majhnih sip

–          1 čebula

–          cel česen

–          250g pašte

–          deci vina

–          250g češnjevih paradižnikov

–          sol

–          olivno olje

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dober tek

Peter

Peter Kodre

seafishingslovenia.com | Peter Kodre, zgodovinar in ljubitelj morja. Ribič od malih nog, uspešen tekmovalec in dolgoletni član slovenske reprezentance za ribolov na morju. Več let uspešno svetoval strankam obalnih ribiških trgovin. Znanje ponuja tudi v praksi, od leta 2013 s svojim čolnom spremlja ljudi na morski ribolov po slovenskem morju.

One thought on “Cucina Povera: Sipina pašta

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja