Bliža se 1. marec. Kje bomo muharili in vijačili postrvi?

Objavljamo priljubljeni seznam revirjev, v katerih lahko od 1. marca 2020 naprej muharimo ali vijačimo postrvi. Preglej celoten seznam, saj je na njem kar nekaj novosti!

Ker je letos prestopno leto, bomo v nekaterih revirjih Zavoda za ribištvo Slovenije lahko muharili že 29. februarja. Obeta pa se sprememba ribolovnega obdobja pri eni od priljubljenih RD na Gorenjskem. Več o tem v prihodnjih dneh (spremljaj naš FB ali blog).

Krka (ZZRS)

Krka je ena najlepših slovenskih rek. Dobrodušna podeželanka, ki povezuje vasi ob svojem umirjenem toku. Gostoljubna tujcu vabi s preprosto domačnostjo. Kraška izvira dajeta reki stabilno vodnatost, in ker ji v zgornjem toku priteka le kak skromen potoček (dežela se tu imenuje Suha krajina), jo zmorejo razdivjati samo večdnevne deževne ujme. Nekoč so na njej postavljali jezove, da je izza njih voda poganjala kolesa mlinov in žag, danes pa so ostaline jezov varna zatočišča velikih postrvi. Ker ni hudourna reka, njeno dno obraščajo zelene alge in mahovi, tako da se – čista in bistra – očem ponuja v blagodejni zeleni barvi. Zelena lepotica.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

Radovna (ZZRS)

Tesno in slikovito alpsko dolino si Radovna skozi ves tok deli s cesto, ki pelje od izvira navzdol do vasi Gornje in Spodnje Gorje. To je nezahtevna, zabavna in intimna značilna alpska rečica. Nezahtevna za muharja, ki se ni namenil na trofejno ribo, ampak se mu je stožilo po številnih prijemih na lahki prožni muharici, s katero lahko med bredenjem tiplje nizvodno in počez, ne da bi bil hkrati pripravljen do naveličanosti brskati po škatlici, ali ima kje kakšno izjemno uspešno muho, primerno prav za Radovno. Zabavna za muharja, ki se je naveličal preobljudene Bohinjke ali je preprosto sklenil zamenjati okolje. Ali pa se je sem namenil na popoldanski izlet, da bi po urici bredenja sedel v travo, pomalical in premišljal o tem in onem.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

Iščica (ZZRS)

Izvirni odsek Iščice, največjega desnega pritoka Ljubljanice, je zanimiv kraški revir za muharjenje postrvi in lipanov. Od izvira, kjer ta kraška reka še prijetno žubori in se pretaka čez kamenje in ilovico, podobno kot Krka ali Radeščica, bo muharja vodila pot do manjših okljukov reke in do skritih globokih tolmunov, bogato obraslih z vrbami, jelšami in drugim podobnim rastjem.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

wild-brown-torut-creek-lipnica-slovenia-2015Lipnica (RD Radovljica)

Potok Lipnica je prvi desni pritok reke Save po sotočju Save Bohinjke in Save Dolinke. V Savo se izlije v bližini vasi Ovsiše. Potok svoje vode nabira na severovzhodnih pobočjih planote Jelovica, s katere se vanj stekajo trije večji potoki.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

Radeščica (RD Novo mesto)

Njen izvir je kraško jezerce v podnožju Kočevskega roga. Nekaj kilometrov dolg potok teče mimo Dolenjskih Toplic in je v celotnem toku dobro naseljen s potočno postrvjo in šarenko, lipan pa se jima pridruži v spodnjem delu.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

mirnaMirna 3 (RD Sevnica)

Pretežno salmonidni revir s prisotnostjo nekaterih ciprinidov (podust, platnica, klen). V ta revir se intenzivno vlagajo potočne postrvi, šarenke, lipani in sulec. Je glavni sulčarski revir v RD Sevnica. Dostop do revirja je vseskozi odličen.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

rainbow-trout-sava-radovljica-fly-fishingSava A (RD Radovljica)

Vsako leto v te revirje vložimo cca 20.000 dvoletni potočnih postrvi, vzgojenih v gojitvenih potokih, in cca 3000 kg šarenke. V revirju bodo prišli na svoj račun ljubitelji divjine, prelepih potočnic, lipana ter tudi kapitalnih naravnih šarenk.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

savinja3Savinja 4+5 (RD Mozirje)

Zelo zanimiv muharski revir vas čaka tudi med vasicama Grušovlje in Letuš v Savinjski dolini. Savinja je tam bistra alpska rečica, polna rib, ki zgodaj spomladi še niso tako “našpikane”. Cena dovolilnice je zmerna.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

dreta-avtor-branko-konc-13Dreta (RD Mozirje)

Od izvira do vasi Kropa je Dreta razmeroma ozka in hitro tekoča. Od Krope do sotočja s Savinjo pa se razširi in ustvarja številne tolmune z brzicami, ki se prepletajo z mirnejšimi odseki reke. Revir nudi odlične pogoje za muharjenje.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

295878_2046758930926_1215286566_nSava 4 (RD Radovljica)

V Revirju 4 sta že združeni Sava Dolinka in Sava Bohinjka. Skupni revir je dolg 23 km. Vsako leto v te revirje vložimo cca 20.000 dvoletni potočnih postrvi, vzgojenih v gojitvenih potokih, in cca 3000 kg šarenke.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

image007Sava (RD Tržič)

Izjemno lepa narava s čisto vodo, ki je sicer na nekaterih delih malo težje dostopna. Voda je izredno bogata s salmonidi, saj se je na tem delu v letu 2012 odvijalo tudi svetovno prvenstvo v muharjenju, kjer so tekmovalci ulovili cca 7500 kosov rib.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

rizana-river-pesca-slovenia-koper-1Rižana (RD Koper)

V Rižani je avtohtona potočna postrv jadranskega fenotipa. Najdemo pa tudi soško postrv in križanca. Sicer, uradno je reka Rižana razdeljena na dva revirja, vendar za celotno reko velja enotna ribolovna dovolilnica.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

potocnaReka (RD Bistrica)

Reka Reka je idealna destinacija za vse, ki želite doživeti enkraten ribolov v neokrnjeni kraški naravi in pri tem uživati v muharjenju prelepih soških in potočnih postrvi ter njihovih križancev.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

27082013477Meža 1-2 (Koroška RD)

Revir Meža 1,2 poteka od izvira do jezu za Kulturnim domom v Mežici. V revirju se nahaja pretežno potočna postrv in lipan. Dovoljen ulov je 3 kom postrvi od tega je dovoljen uplen samo ene postrvi nad 50 cm.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

fliegenfischen-slowenien-karnten-2015-2Meža 3 (Koroška RD)

Revir Meža 3 poteka od jezu za Domom upokojencev v Mežici do vodnega rova na Prevaljah. V revirju se nahaja pretežno potočna postrv in lipan. Dovoljen ulov je 3 kom postrvi od tega je dovoljen uplen samo ene postrvi nad 50 cm.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

fischen-savinja-sempeter-slowenien-23Savinja 6 (RD Šempeter)

Revir Savinja 6 se razteza od Letuškega mostu do izliva Bolske v Savinjo. Na tem delu Savinje lahko ujamemo krasne potočne postrvi, borbene šarenke, mrene in druge zanimive ribje vrste.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

brown-trout-kamnik-fishingKamniška Bistrica 4 (RD Bistrica Domžale)

Z ribami bogat odsek reke naseljujejo šarenke, potočne postrvi in druge salmonidne in ciprinidne ribje vrste. Dostop do reke je enostaven, cena dnevne ribolovne dovolilnice pa zmerna. Lepo vabljeni!

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

Potok Bistrica (RD Slovenska Bistrica)

V soteski so številne brzice ter slap Bistriški Šum, visok okoli 13 m. Potok v spodnjem delu teče skozi Zgornjo Bistrico in Slovensko Bistrico ter se pri naselju Lokanja vas izliva v Ložnico.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

Reka Kokra (RD Kranj)

Kokra je prava alpska reka, ki izvira na višini med 1100 in 1300 m. V Spodnjem Jezerskem se združi z Jezernico, ki priteče iz Planšarskega jezera. Do Preddvora ima Kokra izrazito hudourniški značaj.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

Rupovščica (RD Kranj)

Rečica zbira svoje vode izpod zahodnega dela Storžiškega hribovja. Izviri so na višinah od 600 do 1000 m. V odseku od izliva do jezu pri nekdanji žagi in mlinu na Ilovki je poleg postrvi in klenov tudi precej lipanov.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

Planšarsko jezero (RD Kranj)

Planšarsko jezero je nastalo s poglobitvijo močvirnatega travnika in zajezitvijo. RD vsako leto vanj vloži tudi šarenke, ki zelo hitro rastejo saj je voda zelo bogata s postranicami.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.


REVIRJI, KJER LAHKO 1. MARCA TUDI VIJAČITE:

fiume-hudinja-pesca-a-mosca-sloveniaHudinja 2 (RD Celje)

V zgornjem delu reke najdemo ameriško in potočno postrv in naj kot zanimivost omenimo, da v delu reke nad Vitanjem najdemo samo divje potočne postrvi, kajti iz nižjega dela struge, zaradi visokih pregrad druga riba ne more.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

rd-kostanjevica-na-krki-obrh-6Obrh (RD Kostanjevica na Krki)

Od izvira do izliva je Obrh dokaj majhen potok, vendar je kljub temu zanimiv za športnega ribiča zaradi številnih umetno postavljenih pragov, ki ponujajo skrivališče potočni postrvi. Idealen revir za tiste ribiče, ki radi spoznavajo nove revirje.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

ribiske-karte-slovenija-bannerRačna (RD Grosuplje)

Zaradi svojega kraškega značaja oblikuje številne spodjede, ki so odličen habitat za večje potočne postrvi. Ribolov na samem potoku izredno težaven in je primernejši za izkušenejše ribiče. Obnese se ribolov z manjšimi umetnimi vabami in potezankami.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

p7170349aŽelimeljščica (RD Barje)

Na Želimeljščici se najlepše lovi zgodaj spomladi, ko je voda še malo snežna in obrežje še ni zaraščeno z zelenjem. Ujamejo se potočne postrvi, pa tudi šarenke in kleni. Vijačite lahko le s potezankami!

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

Jezero Črnava (RD Kranj)

Jezero se nahaja le nekaj kilometrov od samega mesta Kranj pri vasi Preddvor. Poleg jezera se nahaja tudi hotel Bor in Grad Hrib. Sam kraj nudi obiskovalcem mir, sprehode, izhodišče za planinske ture in različne športne dejavnosti.

Povezava do revirja: klikni TUKAJ.

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

8 thoughts on “Bliža se 1. marec. Kje bomo muharili in vijačili postrvi?

 • pri 14:12
  Permalink

  Jaz bom sezono tradicionalno odprl na Bistrici RD Slovenska Bistrica. Divje potocnice so zakon!

  Odgovori
  • pri 10:10
   Permalink

   Zdravo Filip, hvala za komentar. Se strinjamo glede divjih potočnic 🙂 Dober prijem!

   Odgovori
 • pri 12:10
  Permalink

  Mi bomo pa na Radešci-RD Novo mesto 🙂 Lepa voda in dober ribolov. Dober prijem želim vsem kolegom ribičem

  Odgovori
 • pri 7:29
  Permalink

  Lipnica, če bo vodostaj v redu. Ribe neverjetnih barv

  Odgovori
  • pri 8:13
   Permalink

   V Lipnici so šarenke med najlepsimi v Sloveniji, pa tudi velike se najdejo. Pri tovarni mi je v tolmunu utrgala ena blizu 70

   Odgovori

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja