Ribniki Preserje – Ribiška družina Šempeter

Malo nižje od mogočnega Podvinskega jezu, se v razkošnem objektu nahaja sedež Ribiške družine Šempeter, katerega v neposredni bližini se nahajajo ribniki Preserje. Največji izmed treh ribnikov (ribnik Preserje 2), ki se polni s pritokom čiste vode struge Savinje, slovi po dobrem prijemu zavidanja vrednih ščuk in rejenih smučev, odprta in urejena okolica pa nam omogoča met na vsakem koraku. Prav tako ne gre zanemarjati ribolov krapa, saj z vsakoletnim vlaganjem velikega števila zajetnih krapov poskrbimo za prijetno sedenje ob ribniku, ki obsega 3ha vodne površine.

Ribnika (Preserje1 in Preserje 4) sta namenjena ribolovu ujemi in spusti, kjer mimoidoči pogosto ugledajo ukrivljeno palico. Ribnike loči le cesta, katera vodi na sprehajalne poti, ki se nadaljuje vzdolž reke Savinje mimo parka in znane restavracije ribjih dobrot. Celotno doživetje nam pričara lepoto majhnega ribiškega raja Ribiške družine Šempeter.

4 thoughts on “Ribniki Preserje – Ribiška družina Šempeter

  • 22/07/2014 pri 7:17
    Permalink

    Zakaj ni možno pri vas preko interneta kupiti ribiške dovolilnice preko NLB klika?
    Zakaj moram določiti datum ribolova, ko lahko zaradi različnih okoliščin na izbran datum ne na ribolov?

    Odgovori
  • 22/07/2014 pri 9:42
    Permalink

    Jože pozdravljeni,

    nakup preko NLB Klika bo kmalu mogoč. Zakaj ne poizkusite s plačilom preko mobilnega telefona? Je zelo enostavno.

    Datum ribolova pa izberete, namreč zakaj bi drugače sploh kupovali ribolovno dovolilnico? Zjutraj vstanete, vidite da je dobro vreme in nato kupite dovolilnico.

    Odgovori
  • 27/10/2014 pri 14:22
    Permalink

    Če zjutraj vidim, da bo dobro vreme in želim kupiti dovolilnico, jo moram še natisnit – konkretno nimam printerja ker ga ne rabimo

    Kdaj boste omogočili “brezpapirno” karto?

    V profil vnesem dan in mesto ribolova, ulov in mogoče celo uplen – vendra moram zaradi nadzora kazati cel A4 list kjer je potrebna samo KODA. Prosim in hvala

    Dejan

    Odgovori
  • 27/10/2014 pri 17:30
    Permalink

    Dejan hvala za vprašanje.

    Pri določenih družinah (RD Tržič in Radovljica) že izvajamo brezpapirno poslovanje, z ostalimi smo v dogovorih. Problem namreč nastane pri takojšnjem vnosu uplena, kar je po zakonu potrebno nemudoma zabeležiti na kupljeno dovolilnico. Seveda smo tehnično rešitev že našli, bo pa preteklo še nekaj časa, da bomo vsi dojeli tehnično novo rešitev in da bo čuvaj z veseljem sprejel “samo” pokazano kodo in ne bo stremel k papirju.

    Odgovori

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja