Zakaj sem se odločil za muharske škornje Hodgman?

Vsebino tega bloga smo posodobili 8. junija 2021. Na trg prihajajo novi odlični modeli hlačnih škornjev. Za več informacije obiščite spletno trgovino Fish & Fun.

Najprej naj napišem, da jih v zameno za tele besede nisem dobil zastonj. Ne, plačal sem jih po običajni ceni. Ampak ker so dobri, zares dobri, sem mislil, da bi zanimali tudi vas. Škornji Hodgman med slovenskimi muharji niso zelo znani, si pa zaslužijo pozornost, ker so zelo vzdržljivi. Pa ne samo to …

Model Aesis Sonic. 5 slojev na predelu nog, spustni zgornji del, močna nogavica …

Roko na srce, tudi sam še nisem slišal zanje. Dokler mi jih ni predstavil prijatelj Andrej Šoštarič, strasten muhar in mojster popravljanja škornjev. Točno ve, kje so šibke točke škornjev najbolj znanih muharskih znamk. Tudi pri škornjih Hodgman je bil skeptičen, a testiral jih je polnih 12 mesecev. V vodi, gozdu, sede, stoje, hoja skozi veje, skakanje čez kanale, leteče potezanke, kamni, sonce, … Modelu Aesis Sonic, ki jih je testiral, ni prišlo do živega nič, čemur jih je izpostavil. Sliši se super.

Kaj je prepričalo mene?

Pred leti sem bil goreč privrženec ene najbolj znanih muharskih znamk na svetu. Sčasoma so se mi odprle oči in postal sem pozoren na posamezen izdelek, njegovo resnično vrednost in kakovost. Pri modelu Aesis Sonic me je pritegnilo tole:

  • Izjemno vzdržljiv 5-slojni material na nogah in predelu zadnjice
  • 4-slojni del v zgornjem delu hlačnih škornjev
  • Lepo se prilagajajo telesu, hoja v njih je povsem enostavna
  • Material odlično “diha”
  • Nogavice so iz 5 mm debelena vzdržljivega neoprena in so anatomsko oblikovane (leva in desna noga)
  • Brez šivov, spoji so varjeni (tehnologija Sonic 2.0), snemljive naramnice za ribolov v vročih dneh (omenjeno imajo sicer tudi konkurenti, a tovrstna tehnologija je danes “must have”).

Dober prijem vam želi ekipa RibiskeKarte.si!

Pri oblikovanju bloga smo uporabili vire:

  • hodgman.com

Vredno ogleda:

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

One thought on “Zakaj sem se odločil za muharske škornje Hodgman?

  • 19/03/2018 pri 8:27
    Permalink

    Pozdravljeni,
    Letos sem si kupil te škorne (nisem še lovil z njimi). Ko te škorne otipaš, vidiš da gre za resno zadevo.
    Opazi se, da so kvalitetno narejeni. Material, ki pokriva noge in zadnjico je izredno močan obenem pa so udobni. Za ta denar vrhunski škornji, primerljivi z G3 ali G4 sims.

    Odgovori

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja