Zakaj sem se odločil za muharske škornje Hodgman?

Najprej naj napišem, da jih v zameno za tele besede nisem dobil zastonj. Ne, plačal sem jih po običajni ceni. Ampak ker so dobri, zares dobri, sem mislil, da bi zanimali tudi vas. Škornji Hodgman med slovenskimi muharji niso zelo znani, si pa zaslužijo pozornost, ker so zelo vzdržljivi. Pa ne samo to …

Model Aesis Sonic. 5 slojev na predelu nog, spustni zgornji del, močna nogavica …

Roko na srce, tudi sam še nisem slišal zanje. Dokler mi jih ni predstavil prijatelj Andrej Šoštarič, strasten muhar in mojster popravljanja škornjev. Točno ve, kje so šibke točke škornjev najbolj znanih muharskih znamk. Tudi pri škornjih Hodgman je bil skeptičen, a testiral jih je polnih 12 mesecev. V vodi, gozdu, sede, stoje, hoja skozi veje, skakanje čez kanale, leteče potezanke, kamni, sonce, … Modelu Aesis Sonic, ki jih je testiral, ni prišlo do živega nič, čemur jih je izpostavil. Sliši se super.

Kaj je prepričalo mene?

Pred leti sem bil goreč privrženec ene najbolj znanih muharskih znamk na svetu. Sčasoma so se mi odprle oči in postal sem pozoren na posamezen izdelek, njegovo resnično vrednost in kakovost. Pri modelu Aesis Sonic me je pritegnilo tole:

 • Izjemno vzdržljiv 5-slojni material na nogah in predelu zadnjice
 • 4-slojni del v zgornjem delu hlačnih škornjev
 • Lepo se prilagajajo telesu, hoja v njih je povsem enostavna
 • Material odlično “diha”
 • Nogavice so iz 5 mm debelena vzdržljivega neoprena in so anatomsko oblikovane (leva in desna noga)
 • Brez šivov, spoji so varjeni (tehnologija Sonic 2.0), snemljive naramnice za ribolov v vročih dneh (omenjeno imajo sicer tudi konkurenti, a tovrstna tehnologija je danes “must have”).
Na voljo je tudi model v maskirnih barvah – Digi.

Hodgman je resno podjetje z bogato zgodovino. Model Aesis Sonic stane 389,90 EUR (s popustom). To je nekako podobno srednje kakovostnim škornjem najbolj znanih muharskih znamk. A pozor! Ob nakupu pri Andreju Šoštariču (Fish & Fun) ribiču podari tudi 2-letni servis v vrednosti 50 EUR. Dobesedno NE glede na poškodbo, tudi do 15 cm raztrganine oziroma druge poškodbe, ki bi nastale med uporabo škornjev. Zame je to neprecenljivo in pomeni, da mi skorajda ni treba skrbeti, kaj se bo v naslednjih dveh letih dogajalo z mojimi škornji. Gre za izjemno pomemben del muharske opreme, zato raje skoparim kje drugje.

Če se boste odločili za model Aesis Sonic, vam ne bo žal. Za podrobne informacije kontaktirajte Andreja Šoštariča (TUKAJ).

Dober prijem vam želi ekipa RibiskeKarte.si!

Pri oblikovanju bloga smo uporabili vire:

 • hodgman.com

Vredno ogleda:

avatar

Jure

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Ena misel o “Zakaj sem se odločil za muharske škornje Hodgman?

 • avatar
  19/03/2018 pri 8:27
  Permalink

  Pozdravljeni,
  Letos sem si kupil te škorne (nisem še lovil z njimi). Ko te škorne otipaš, vidiš da gre za resno zadevo.
  Opazi se, da so kvalitetno narejeni. Material, ki pokriva noge in zadnjico je izredno močan obenem pa so udobni. Za ta denar vrhunski škornji, primerljivi z G3 ali G4 sims.

  Odgovori

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja