Rodpod ali navadno stojalo za palice?

Med ribolovom (krapolovom) lahko ribiške palice postavimo na rod pod (stojalo), enostaven nastavek za palico, neposredno na piskač, ki je nameščen na bankstick, ali pa kar na odrezano vejo bližnjega drevesa. Kaj uporabljaš ti?

Kraparji najpogosteje uporabljajo rodpode, ribiči, ki se lotevajo rečnega ribolova, pa posežejo po manjših stojalih ali palicah (bankstickih), ki niso tako velike in vpadljive.

Vrste stojal

Za ribolov z več palicami obenem je zelo dobro običajno stojalo (rod pod), saj lahko nanj varno namestimo tudi 4 palice ali več ter jih povežemo s piskači, sivngerji in drugimi pripomočki. Rod pod navadno položimo na tla, saj ima 4 močne noge. V poštev pride tudi pri ribolovu iz kamnitih, betonskih ali drugih umetnih podlag, kamor ne moremo zapičiti palice. Namesto rod podov uporabljajo nekateri ribiči običajna tronožna stojala, ki so tudi primerna za ribolov iz kamnitih in betonskih površin.

Če ribič lovi v naravnem okolju, je lepo uporabiti manj vpadljiva stojala. Ponavadi so taka, da lahko nosijo 2 ali 3 palice, sestavljena pa so zelo minimalistično. Na bankstick namestimo t.i. buzzerbar oziroma nosilec za palice. Navadno obstajajo buzzerbari za 2 ali 3 palice hkrati.

Če bomo palice postavili na enojno enostavno stojalo, bomo potrebovali tudi različne plastične nastavke. Lahko so ožji in palico bolj objamejo, lahko pa so širši in nudijo enostavno oziroma hitrejše polaganje ribiške palice.

Dober prijem ti želi ekipa RibiskeKarte.si!

Pri oblikovanju bloga smo uporabili vire:

  • Youtube
  • Angling Direct

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja