Z muharico v Iški vintgar

Zdravo …

v spodnji foto reportaži bi vam rad predstavil rečico, katero sem z muharico v roki že nekajkrat obiskal in prav vsakič ne glede na letni čas je šlo za svojevrstno doživetje.

Gre za reko Iško v sami bližini Ljubljane s katero upravlja ribiška družina Barje. V reportaži so izključno slike Iškega vintgarja v poletnem času kateri je s svojo slikovitostjo in neokrnjenostjo naravnost nepozaben. Kristalno čista voda katero lahko pijemo, prečudoviti tolmuni in prelivi v katerih se skrivajo plašne male potočne in mavrične postrvi. Vendar presenečenja niso izključena, z veliko mero previdnosti, potrpljenja in znanja vas lahko reka nagradi z ribo vaših sanj, kot mene s samcem potočne postrvi, ki ga lahko vidite na koncu reportaže.

Za popolno doživetje priporočam uporabo kratke (dolžina 8 ft navzdol), lahke palice (#4 in manj) in uporabo tanjših predvrvic (0,14 in tanjše), saj sam vodotok in ribe v njej ne dopuščajo težjega pribora. Predvsem pa si vzemite čas, da boste lahko v miru odkrili vsak kotiček tega skritega bisera.

Pa dober prijem!

Lep muharski pozdrav. Uroš

Uroš Kristan

I am founder and a professional fly-fishing guide at Urko Fishing Adventures, pro guide at Beulah Europe, professional guide for Slovenian waters, member and fishery guardien for the Fishing Club Vrhnika. I been fishing from a very young age an avid flyfisher, fly tier, photographer, ecologist and nature preserver. I love to fish for grayling and wilde native brown trout in small streams. »No man steps in the same river twice, for it's not the same river and he's not the same man.« ~Heraclitus~

2 thoughts on “Z muharico v Iški vintgar

  • 21/01/2014 pri 20:01
    Permalink

    Zelo lepa reportažica in čudovite fotografije!

    Odgovori

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja