Tržec spomladi 2. del

V prvem delu bloga sem vam pisal o tem, zakaj sem se odločil in šel loviti krapa ravno na gramoznico Tržec in iskanju primerne lokacije ribolova. Kot obljubljeno, spodaj zaključek avanture 🙂

2.dan
Že noč je bila zanimiva. Jaz sem to noč imel 5 prijemov od tega odpenjanje ene lepe ribe tik pred podmetalko. Nič kaj večjega to noč, najtežji 10kg. Isto pri Dejanu. Imel je nekaj več prijemov, vendar težjega kot 11kg ne. Zjutraj postopek ponoviva. Nahraniva, kavica, uživanje v senci ter pogled na mirno okolico. Pogovarjava se zopet, zakaj riba ne dela čez dan. Naletela sva na tisoč možnosti, katere si pa lahko razlagava samo midva, riba ima pač takšen ritual, da čez dan ne pobira. Navez nisem spreminjal, saj lovim tako vedno ter z redkostjo spreminjam taktiko. Čez dan zopet nič pri meni, pri Dejanu 2-3 prijemi, včasih tudi ploščič (padec svingerja ter smeh ob tem ali razočaranje). Pripravljala sva se na noč vendar to malo bolje kot noč poprej. Vsak svojo naglavno svetilko, podmetalka, blazina. Tako da sva lahko sama utrujala ter zajela ribo ter po tem slikala skupaj.

3.dan
To noč mi je uspelo ujet malo lepšega krapa za to vodo. Na začetku sem si zadal cilj, da če ulovim ribo 10kg, sem za prvič zadovoljen z rezultatom. Spet so se prijemi začeli vrstiti takoj, ko je zašlo sonce. To noč sem realiziral 8 prijemov. Najtežji 14 kg. Prijel je točno ob svitu. Ni lepšega, kot drill ribe zjutraj ob sončnem vzhodu ter gladini vode, mirni kot ‘špegl’. Zajel sem ribo ter nisem mogel verjeti. Počasi jo nesem do blazine ter že kličem Dejana,če mi lahko pride pomagat, kar je bilo pa na (ne)srečo nemogoče, saj je v tem času imel prijem tudi on in je ribo ravno utrujal. Počakal sem ga, saj je imel manjšega krapa, da ga izpusti ter pride do mene. Prvo tehtava, oskrbiva z antispetikom ter čas za foto session! Ob izpuščanju ribe sem se smehljal sam v sebi, saj mi je uspelo v tako kratkem času ujeti kar nekaj rib ter tega lepega usnjarja.

Ta dan sva zaključevala kampanjo,saj nama obema čas ni dopuščal obema več dni, ki bi jih z veseljem odlovila, saj je na pozicijo prišla riba. Med dnevom ter pospravljanjem sva skupaj dobila še kar nekaj krapov, kar naju je začudilo,da so začeli pobirati čez dan. Vendar nič večjega od 10kg. Tako sva ob mukah pospravljanja, doživela vsaj malo popestritve. Če zaključim zgodbo v tej jami, sva skupaj zbrala okrog 30 prijemov. Najtežjega 14kg ter ogromno manjših. Riba nama je pobirala tudi domače boile, kar še nama je dalo večji užitek, saj sva s svojimi boili uspela dobit kar nekaj rib.

V tem letu sva odlovila kar nekaj nočnih, vendar brez večjega primerka. Pač tako zaradi svojega mira in užitka, daleč od naporov.

Dober prijem ter veliko užitkov za vodo. Simon

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja