Vijaki na muharskih čevljih varujejo ribiča pred padcem in poškodbami

Posebni vijaki, ki jih pritrdimo na podplat muharskih čevljev, niso tam kar tako. Njihova naloga je, da uspešno preprečujejo zdrse in tako ribiča obvarujejo pred padci in poškodbami.

V osnovi poznamo vijake, ki so namenjeni podplatom iz filca in podplatom iz gume. Pred nakupom priporočamo ribičem, naj se prepričajo, iz kakšnega materiala so vijaki. Njihove konice naj bodo iz trdega volframa (tungsten), saj bodo nudile boljši oprijem čevljev s podlago, vijaki iz tega vzdržljivega materiala pa bodo v funkciji tudi bistveno dlje kot običajni jekleni vijaki.

Navadno prejmemo vijake v vrečki po 20 kosov. Na vsak podplat / čevelj torej namestimo 10 vijakov. Razporedimo jih enakomerno po podplatu. Pri nameščanju smo pozorni, da vijake ustrezno pritrdimo v podplat. Iz podplata sme gledati le konica vijaka, nikakor ne tudi njegov navoj.

V spletni trgovini Fish & Fun lahko kupite vijake za muharske čevlje s podplatom iz filca (model A) kot tudi vijake za muharske čevlje s podplatom iz gume (model C).

Za enostavno in hitro namestitev vijakov na muharske čevlje potrebujemo poseben izvijač. Orodje za namestitev na muharske čevlje je prav tako na voljo v spletni trgovini Fish & Fun.

Foto: arhiv trgovine Fish & Fun

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja