TOP revirji za prihajajočo sezono

Nova sezona muharjenja in krapolova je blizu! Si že razmišljal, kam se boš odpravil na ribolov? Zanimivih revirjev, kjer boš ujel ribo svojih sanj, je v Sloveniji veliko. Spodaj smo posebej zate pripravili seznam takšnih, ki so po našem mnenju najboljši in si zaslužijo tudi tvojo pozornost. Pri vseh omenjenih revirjih veljata načeli, da je cena za ribolov dostopna, rib pa v izobilju. Preveri.

Top revirji za muharjenje

Postrvi so se že zdrstile, zato njihov ribolov ni sporen. Upamo le na ugoden vodostaj in nekoliko toplejše vreme. Ko bodo aktivnejše tudi vodne in obvodne žuželke, se bosta v ribah zbudili nuja in želja po prehranjevanju. Te že srbijo prsti? Cene dnevnih dovolilnic se gibljejo od 20 EUR naprej! Med najboljše muharske revirje, kjer lahko loviš že od 1. marca naprej, sodijo po našem mnenju:

  • Savinja in Dreta (RD Mozirje). Ujameš lahko šarenke in potočne postrvi.
  • Sava, revir A, Lipnica (RD Radovljica). Ujameš lahko šarenke in potočne postrvi.
  • Radeščica (RD Novo mesto). Ujameš lahko šarenke in potočne postrvi.
  • Kamniška Bistrica, revir 4 (RD Bistrica Domžale). Ujameš lahko šarenke, potočne postrvi in klene.
  • Rižana (RD Koper). Ujameš lahko šarenke, soške postrvi, potočne postrvi in križance.
Krapolov

Tudi krapom in amurjem se zgodaj spomladi zaradi višjih temperatur okolice poveča apetit. Po dolgi zimi so precej lačni, zato povsod stikajo za slastnim zalogajem. Ribiči se v tem času še posebej radi lotijo njihovega ribolova, saj pozimi niso lovili. No, nekateri so se krapolova lotili kljub nizkim temperaturam in snegu, a vseeno sodijo v manjšino. Pomlad je tisti pravi čas za ribolov! Krapi so že aktivnejši, zato jih lociramo še preden se lotimo dejanskega ribolova. Namig: revir obiščimo zgodaj zjutraj ali pozno zvečer. Takrat so ribe aktivnejše, v mraku pa bomo lažje zakrili svojo prisotnost in s tem poskrbeli, da ne bomo po nepotrebnem plašili rib.

Ko boste locirali krape, se lotite njihovega krmljenja. Ker so spomladi navadno sestradani, ne zapravljajte denarja za pregrešno drage bojlije. Za krmilo lahko uporabite kakovostne partikle! Krapi bodo srečni, vaša denarnica tudi. Vedno pazimo, da ne nakrmimo preveč, saj se lahko ribe kaj hitro nasitijo in se ne bodo zmenili za naše vabe. Pa še tole: od vab raje izberemo tiste malo manjše, velike pa prihranimo za toplejše mesece, ki so pred nami.

Kam na krapolov zgodaj spomladi?

Zgoraj omenjeni revirji te zagotovo ne bodo razočarali. Nič ne de, če si jih že obiskal. Zamenjaj lovno pozicijo ali pa taktiko ribolova. Izzivov ti ne bo zmanjkalo. Zdaj pa le hitro pripravi ribiško opremo, marec bo vsak hip tukaj.

Dober prijem ti želi ekipa RibiškeKarte.si!

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja