Top revirji za poletje 2020

Poletje se je končno pričelo! Mladi so na počitnicah, številni od vas pa boste kmalu na dopustu. Vzemite si čas za ribolov na revirjih, ki jih že poznate, raziskujte pa tudi nove cilje, kjer vas čaka dober ribolov in lepe ribe. Kaj smo v izbor za poletje 2020 uvrstili v našem uredništvu?

Poleti je ribolov težak, kar prav dobro vemo. Toda v pravih revirjih in okoliščinah se bomo nalovili tudi v najtoplejšem obdobju leta. A ker ni vse v ulovu, štejejo namreč tudi nove izkušnje in raziskovalni duh, ki na plano privre najmočneje prav poleti, smo v izbor uvrstili tudi nekaj destinacij, ki jih verjetno še ne poznate, a se jih splača obiskati. Tokrat smo seznam strukturirali glede na ribo, ki jo želimo ujeti, prednost pa smo dali revirjem, kjer ni toliko obiska drugih turistov (kopalci, raftarji, …).

Krap iz Krke (RD Novo mesto). Foto vir: facebook.com/rdnovomesto
Krap

Kup zanimivih kraparskih revirjev je v Pomurju, delčku prijetne panonske pokrajine, ki tudi poleti izžareva prav posebno energijo. Tokrat želimo predstaviti nekaj revirjev RD Lendava: gramoznica Dobrovnik, gramoznica Gaberje – pašnik, gramoznica “gradbenik nova” in gramoznica Mlin. Preglejte jih in hitro vam bo jasno, kam merimo, ko boste videli režim in tipe kart. Na voljo imajo namreč odlično ponudbo dan + noč, kar je pisano na kožo prav kraparjem. Vsi omenjeni revirji so slabo znani, na njih pa lovijo kraparji – zanesenjaki in domačini, ki dobro vedo, kam po lepo ribo.

Krka (RD Novo mesto): če si za izziv, ti bo tale revir všeč. Ribolov rečnih krapov je vedno bolj aktualen, v Krki imaš za njihov ulov dobre možnosti. Poleg tega je ogromno zanimivih ribolovnih mest, če ti bo prevroče, pa se v reki lahko mimogrede tudi skopaš. Akcija!

Nenadova ščukonga iz Ljubljanice (RD Vevče)
Ščuka

Ljubljanica (RD Vevče): spodnji odsek te kraške reke je med nekaterimi ljubitelji ribolova ščuk zelo dobro poznan. V njej živijo res lepe ščuke, a je revir razmeroma slabo prelovljen. Od Vevč do Save je ogromno zavojev, globokih tolmunov in zatonov, kjer ne manjka belic, ki so ščukin najljubši plen. Na Ljubljanici boste doživeli odličen ribolov tudi sredi dneva v senci velikih dreves, še boljše pa bo, ko bo reka malo napeta. Poletne plohe, ki malce dvignejo nivo reke zaradi pritoka meteorne vode, bodo zanimanje ščuk za naše vabe še povečale.

Postrv, lipan

Soča (RD Soča): med top revirje smo spodnji tok Soče uvrstili že pozimi, ne brez razloga. Gre za reko, ki skriva ogromne soške postrvi in šrenke, ki pa jih ni ravno enostavno ujeti. Predlagamo, da se ribolova lotite ob povišanem vodostaju in pod jezovi hidrocentral. V revirju je dovoljeno tudi vijačenje!

Potočna postrv iz rajsko lepe Ribnice

Ribnica (RD Ribnica): vrhunski kraški postrvji revir za muharske sladokusce. Par kilometrov vode se nahaja v neokrnjeni naravi pod vzhodnimi obronki Velike gore. Pri ribolovu čez dan predlagamo muharjenje s posnetki ličink, proti koncu dne pa boste še doživeli redek večerni skok, ko se bodo tudi velike postrvi dvigale za žuželkami na gladini. Pozor, revir leži na območju medveda.

Vipava (RD Renče): odličen muharski revir v odmaknjeni tišini Vipavske doline leži za bolj znanim ajdovskim odsekom in pred predelom, kjer se Vipava že toliko umiri, da v njej lovimo krape in some. Razmeroma manj znani del reke ponuja super muharjenje postrvi in lipanov. Ujeli boste soške postrvi, križance in debele šarenke, čez dan bo presenetil tudi lipan.

Poljanska Sora (RD Visoko): nekdaj elitni revir za ribolov lipana tudi danes ponuja zelo dobre možnosti za vrhunsko poletno muharjenje srebrnih vitezov. V poetični pokrajini pod Blegošem bo ob Poljanki najbolj veselo, vsaj kar se ribolova tiče, prav poleti. Pod vejami jelš in vrb se ves dan smukajo zajetni lipani in postrvi, reka pa ni tako priljubljena med raftarji in kajakaši, kot nekatere druge. Mir je zato zagotovljen.

Som

Sava, tekmovalna trasa (RD Brežice): akumulacijsko jezero slovi po velikih krapih, predvsem pa somih, ki jih je v revirju zelo veliko. Vse ribičem priporočamo uporabo čolna in bučkanje. Če čolna nimate, se odpravite v revir nižje, pod hidroelektrarno Brežice, kjer je trofejni odsek in lahko some lovite z obale. Dobra populacija somov je tudi v spodnjem odseku Vipave (RD Renče), kjer som ni domoroden in zato nima varstvene dobe in najmanjše lovne mere.

Lepo poletje in dober prijem vam želi ekipa RibiskeKarte.si!

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

One thought on “Top revirji za poletje 2020

  • pri 11:10
    Permalink

    Ja ljubljanica rd VeVČE je dobra ima veliko ribe, ščuka in som. Škoda ker ne smemo soma lovit sami.

    Odgovori

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja