Spremljajte pogoje za boljši ribolov

Vsak dober ribič ve, da morajo biti za uspešen ribolov, prisotni dobri pogoji. Kakšni pa so ti pogoji? Z malo volje in kančkom raziskovalne žilice, lahko do njih pridete kar sami. Vse kar potrebujete je to, da spremljate dane pogoje in si jih tudi zabeležite. Saj poznate tisti rek: “Pameten si zapiše, neumen si zapomne”. Če mi ne verjamete se poskušajte spomniti uspešnega ribolova izpred dveh let. Mogoče je kje še kakšna slika, ki nam lahko zaupa kakšno informacijo o vremenu, več kot to pa ne. Količina vabe, pritisk, temperatura,…. vse to je pozabljeno.

V ta namen sem vsem, ki ne vodite ribiškega dnevnika izdelal tabelo, v katero lahko vnesete vse ključne podatke, ki ste jih zbrali na ali pred ribolovom. Pri tem si lahko pomagate kar s portalom, saj ima ta po novem možnost spremljanja tako vremenske napovedi kot tudi pretoke. Nekatere podatke lahko poiščete prek spleta (pritisk, veter,…), za ostale pa je najboljše, da jih zabeležite kar za vodo (vidljivost vode, globina, aktivnost ribe, vaba,..).

IMG_20140809_183533

Tabela je podana v pdf obliki, katero si lahko natisnete. Seveda pa si lahko tabelo oz. dnevnik izdelate tudi sami (mogoče v digitalni obliki), podano obliko pa uporabite zgolj v pomoč.

tabelaRibolov

pogoji
Primer izpolnjene tabele

Podatke po novem lahko spremljate kar prek portala ribiskekarte.si

napoved

 

Lep pozdrav in dober prijem,

Jure

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja