Spremenjeni ribolovni režimi

Ribolovni režim je zbirka pravil, ki se jih mora držati ribič, če želi loviti v nekem revirju oziroma ribiškem okolišu. Najpogosteje se režimi dotikajo predpisov v zvezi z ribolovnim časom, mestom, z ribiško opremo in omejitvami glede uplena rib.

Režimi se lahko večkrat spremenijo, ribiške družine jih sprejmejo na občnem zboru oziroma zboru vsega članstva. Celotni režimi so navadno objavljeni na spletnih straneh posamezne ribiške družine, izvlečki pa tudi na posamezni karti na portalu RibiskeKarte.si.

Spremembe

Do spremembe ribolovnega režima lahko pride vsako leto zaradi izboljšav režimov na ciprinidnih in salmonidnih vodah. Pred nakupom dovolilnice zato vedno preverite, ali so na njej tudi spremembe. Bodite pozorni na ribolovno območje, umetne vabe, načine ribolova in dovoljeni dnevni uplen. Prav tako pride do omejitev pri uporabi vab, pogosto tudi glede ribolovnih rib.

Trenutno je prišlo do manjših ali večjih sprememb ribolovnih režimov v RD Celje, RD Voglajna, RD Renče, RD Slovenska Bistrica in RD Murska Sobota. Prav tako bodite pozorni na lovne dobe v revirjih RD Bistrica (revirji Mola, Klivnik, …) in na dejstvo, da je tam obvezna uporaba brezzalustnikov ali trnkov s stisnjenimi zalustmi – ne glede na tip karte.

Za več informacij trenutno prebrskaj po:

Dober prijem ti želi ekipa RibiskeKarte.si!

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja