Ribolov ščuk se v zimi 2017/18 počasi zaključuje

Ribolov ščuk se v sezoni 2017/18 počasi zaključuje. Le še nekaj dni imaš čas, da se odpraviš v svoj priljubljeni revir na ribolov teh velikih sladkovodnih plenilk. V nadaljevanju lahko prebereš tudi namige o novih zanimivih revirjih, kjer je ščuk veliko.

Za ribolov ni več veliko časa, saj je lovna doba odprta le še do konca januarja. Izjemno zanimivi revirji za njihov ribolov so tile:

Pustimo jim, da se v miru zdrstijo

Ščuke so ene od sladkovodnih rib, ki se najpogosteje zdrstijo s prihodom pomladi. Njihova varstvena doba, ko jih ne lovimo, traja od 1. februarja do 1. maja. V tem času se premaknejo v plitva območja in blizu podvodnega rastlinja, kamor odložijo oplojene ikre. Samica izloči od 25.000 do 225.000 iker, ki se izležejo po dveh do štirih tednih, odvisno od temperature vode in drugih pogojev.

Si že opazoval ščuke med drstjo? Dogajanje je lahko zelo zanimivo! Samec in samica plavata skupaj, marsikdaj se paru pridruži tudi manjši samec, ki želi večjemu konkurirati pri oploditvi. Ob tem lahko nastane tudi podvodni spopad. Pustimo ščukam, da se v miru drstijo. 1. maja pa znova “napademo” ribiči, ko bodo ščuke sestradane.

Dober prijem ti želi ekipa RibiskeKarte.si!

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja