Slovenija na 4. mestu evropskih držav, kjer se najbolje živi

Evropske države, ki so se na blogu My Dolce Casa uvrstile najvišje, so Španija, Portugalska, Nizozemska, Slovenija, Hrvaška, Finska, Češka, Estonija, Litva, Avstrija, Nemčija, Luksemburg, Slovaška, Švedska in Poljska.

Za Slovenijo pišejo naslednje: “Slovenija na četrtem mestu bo morda koga presenetila, a tisti, ki je državo obiskal vsaj enkrat, bo resnično razumel, zakaj ta država zaseda res visoko mesto med najboljšimi državami v Evropi za življenje. Osupljive naravne lepote, dih jemajoče gore, odlični infrastruktura in varnost so le nekateri razlogi, zakaj izbrati Slovenijo.” Pri življenjskih stroških je Slovenija prejela 51 točk (manj je, bolje je), pri kakovosti življenja pa 169 točk (več je, bolje je).

O Španiji, ki je zasedla 1. mesto, pišejo naslednje: “Španija je pristala na 1. mestu, saj dosega idealno ravnovesje zmernih življenjskih stroškov (51) in visoko oceno kakovosti življenja (174). Španija je ena najbolj zaželenih držav za življenje na svetu. Življenje v Španiji pomeni veliko sonca skozi vse leto, čudovite peščene plaže, osupljive gore in podeželje, polno tradicije, da ne omenjamo čudovite španske kuhinje.”

Omenimo še Hrvaško, ki se je uvrstila tik za Slovenijo. O njej avtorji seznama pišejo naslednje: “Hrvaška ni več neodkriti evropski biser, kot nekoč. Hrvaška, ki zaokrožuje pet najboljših držav v Evropi za življenje, je majhna, a osupljiva država, ki se razprostira vzdolž obale Jadranskega morja in se ponaša s čudovitimi obmorskimi mesti, čistim morjem in udobnim vremenom. Hrvaška si je mesto na lestvici prislužila zaradi nizke ocene življenjskih stroškov (47) in precej nadpovprečne ocene kakovosti življenja (163), s čimer ponuja v povprečju dober življenjski slog po ugodni ceni.”

Foto: Unsplash

Uredništvo

Ribiskekarte.si je prvi in edini spletni servis za nakup ribiških dovolilnic v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja